Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sindicat de manters retreu a Colau “un acte de publicitat barroer” i denuncia mancances al seu local

La medalla que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va voler exhibir el passat diumenge a les xarxes socials se li ha acabat girant en contra. En una publicació, la batllessa promocionava la “petita immobiliària municipal per llogar locals a preus assequibles” perquè puguin créixer projectes que ho necessiten i que tenen una vessant social. Un d’ells era el Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la seva marca Top Manta. I tant és així que, en el seu contingut, Colau afegia una fotografia juntament amb algun dels membres de la cooperativa, després d’haver-los visitat recentment. El problema de la història, però, és que el sindicat de manters ho ha acabat percebent com “un acte de publicitat barroer” que posa la cirereta als mals que arrosseguen al voltant del local que l’Ajuntament els va facilitar després que els desallotgessin d’un edifici del Raval, el passat gener.

Amb un comunicat a les xarxes socials, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha volgut posar negre sobre blanc el perquè de la indignació amb la publicació de l’alcaldessa. En un missatge extens, els manters assenyalen que l’actual local que l’Ajuntament els va oferir perquè el lloguessin a un preu assequible després de formar part d’una convocatòria municipal no és especialment barat i que, a més, té deficiències.

En primer lloc, denuncien que els tràmits burocràtics que van haver de complir per optar a aquests locals eren farragosos i els forçaven a escollir una segona zona, malgrat que només els hi encaixava una d’elles. Finalment, els han atorgat la zona que no volien, lluny del Raval, on tenien el seu centre d’operacions antigament. Entremig, han passat dos anys i el projecte ja no té res a veure amb aquella petició, expressen. A més, l’espai que tenen atribuït a la Zona Franca no passen clients per davant i no podrien fer-hi venda, que era una de les necessitats del projecte que exposaven llavors.

També es mostren insatisfets amb l’espai. “Passats aquests dos anys ens trobem que el local que ens ofereixen està en un edifici en mal estat, tot i haver estat en obres durant molt de temps. La primera setmana ja hem tingut problemes amb una canonada que s’ha rebentat”, escriuen. En el mateix sentit, concreten que “els preus del lloguer que ofereixen no són gens socials, sinó que són molt semblants a la resta de locals privats que es lloguen a la zona”.

Per últim, lamenten que ningú no els havia informat que Ada Colau s’hi passaria ni que la trobada tindria finalitats promocionals a les xarxes. “Mai no se’ns va dir que vindria l’alcaldessa i encara menys que vindria a fer-se fotos. Trobem molt lleig per la seva part aquest acte de publicitat tan barroer”. Per últim, però, deixen un consell per a l’Ajuntament per si hi hagués voluntat d’esmenar la situació. “Si ens volen ajudar de veritat, els diem que des que ens van desallotjar necessitem un local que estigui en condicions i en el qual puguem vendre la nostra marca i muntar el nostre taller”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 21, 2021 | 01:53
    Anònim juliol 21, 2021 | 01:53
    Què és un "Sindicato" ? Què collons diu aquest tweet ?
  2. Icona del comentari de: amb comu no podem a juliol 21, 2021 | 14:48
    amb comu no podem juliol 21, 2021 | 14:48
    una més de la frau kolau, una, dues tres, i més i més i més, la farsant de la kolau. Deu ser que els vots gratuïts del manuel vals i el pacte amb la delegación del psoe a Catalunya, deu comprtar fer aquestes barbaritats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa