Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els detalls de l’acord que ha alliberat el local ocupat La Caracola
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona traslladarà el taller del Sindicat Manter, situat fins ara en el local de La Caracola, al barri del Raval, a un local en cessió d’ús de la Zona Franca, després d’haver acordat el desallotjament de l’immoble. Ho van anunciar ahir els mateixos ocupants i avui ho ha detallat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra. De fet, el representant del govern municipal ha explicat que, tres mesos després de la paralització del desnonament de La Caracola, han arribat a un acord amb la propietat –una entitat vinculada a la Fundació La Caixa– i el comprador, la cooperativa Som. Així, han arribat a un acord per alliberar l’espai alhora que es donava una solució per a les persones que l’utilitzaven o hi vivien.

Així, el consistori ha reubicat en recursos provisionals a dos de les persones en situació de vulnerabilitat que vivien dins de La Caracola, a l’espera que CriteriaCaixa (propietari de l’immoble) posi a la seva disposició un pis de lloguer social. Segons han explicat fonts de l’entitat bancària a Europa Press, el seu compromís és oferir un pis a una d’aquestes persones quan sigui possible, ja que, de moment, “no hi ha pisos disponibles perquè actualment tots estan llogats o ocupats”.

D’altra banda, el Sindicat Manter va explicar aquest dijous en un comunicat publicat en Twitter, recollit per Europa Press, que la cooperativa Som “s’ha compromès a efectuar una donació de 43.000 euros”, dels quals 38.000 euros seran per als residents dels locals en qüestió i 5.000 per a la cuina solidària del taller Top manta, segons va detallar el sindicat.

Han lamentat haver d’abandonar el Raval i asseguren que l’especulació immobiliària de la ciutat ha trobat una forta resistència en aquest barri. Així i tot, el nou local que ocuparan a un dels barris de la Marina serà més gran que l’espai de què disposaven fins ara. Estarà ubicat als baixos d’un edifici municipal d’habitatges que fa uns 350 metres quadrats i que permetrà ubicar-hi “aules de formació”, ha explicat el responsable de l’àrea municipal de Drets de Ciutadania. A canvi, pagaran un lloguer social. Ara bé, encara s’hi han de fer “adequacions” que el regidor espera que s’enllesteixin pròximament perquè “al llarg del 2021 hi puguin entrar amb les obres fetes”.

Malgrat l’acord, Serra ha valorat que no és una solució total perquè es donen situacions similars diàriament a causa de l’especulació immobiliària, “especialment ferotge a barris com el Raval”, i també per la llei d’estrangeria que considera que exclou a aquestes persones de la possibilitat de treballar de forma regular a aquestes persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa