Acord per buidar el local del Raval que ocupaven el Sindicat de Manters i famílies

El Sindicat de Manters ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la cooperativa Som per deixar els locals ocupats del Raval. El consistori cedirà l’ús d’un local a la Zona Franca perquè continuï el Taller Social de Top Manta, segons han explicat en un comunicat els propis manters. També han indicat que una de les habitants de la Caracola, la Viriginia, tindrà una pensió temporal fins que es faci efectiva la seva residència efectiva en un pis de protecció oficial. A més, l’Ajuntament tambe hauria garantit el reallotjament en una pensió a la família de l’Humberto fins que l’home obtingui un contracte laboral.

D’altra banda, la cooperativa Som s’ha compromès a donar 43.000 euros, 38.000 per a residents dels locals i 5.000 per a la cuina solidària del taller Top Manta. La Caracola i l’Espai de l’Immigrant també deixen els locals.

Aquesta última entitat ha criticat que el Sindicat de Manters hagi acceptat els diners de Som. La cooperativa té un acord de precompra dels locals amb Criteria (de la Fundació la Caixa) que n’és la propietària actual.

Abans, aquest espai s’havia intentat desallotjar en dues ocasions i tenia una ordre amb data oberta.

Per últim, el col·lectiu de manters ha aclarit que seguirà present al barri perquè mantindran la botiga del carrer d’en Roig operativa.

Nou comentari