Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ple de l’Ajuntament defensa l’indult als presos polítics
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat aquest dimecres per una àmplia majoria una proposta del PP en contra dels indults als presos polítics. Els dos regidors populars només han obtingut el suport de Cs, la regidora Eva Parera (Barcelona pel Canvi) i la regidora no adscrita Marilén Barceló. Tant els dos grups al govern –Barcelona en Comú i el PSC– com els dos grups independentistes –ERC i JxCat– han rebutjat la proposta i el regidor Manuel Valls, també de Barcelona pel Canvi, s’ha abstingut. De fet, la votació s’ha fet nominal a petició de Valls, ja que ell i Parera han votat de forma diferent tot i ser del mateix grup.

A l’inici del ple, l’alcaldessa Ada Colau s’ha referit als indults alegrant-se de la llibertat dels presos.”Abans de començar la sessió ordinària crec que és convenient mencionar el fet que avui es fan efectius els indults, que nou persones surten de la presó i concretament un regidor d’aquesta casa, Quim Forn, company i tinent d’alcaldia”, ha dit Colau només començar el plenari. “Més enllà de les diferències polítiques avui tots ens alegrem d’aquesta humanitat”, ha afegit.

Debat intens

El regidor Josep Bou, del PP, ha argumentat que els líders independentistes van ser advertits reiteradament i tot i així, ha considerat que van “fer un atac frontal” a la convivència. Per això, ha assegurat durant la defensa de la proposta que “la societat assisteix atònita a la impunitat d’un delicte”, en relació als indults. En aquest context, també ha carregat contra el govern espanyol i ha indicat que “complir l’ordenament jurídic no és mai venjança”.

Des d’ERC, Elisenda Alamany ha afirmat que la política només té sentit si és útil i sap trobar solucions als conflictes i s’ha preguntat què ha fet el PP en aquest sentit. També ha acusat els populars de “cinisme” perquè el PP ha indultat persones condemnades per prevaricació i malversació.

En una línia similar s’ha expressat Marc Serra (BComú), regidor de Drets de Ciutadania, que ha criticat que el PP pretengui “donar lliçons” quan ha concedit indults “al terrorisme dels GAL, als que van protagonitzar el 23-F i a corruptes”. Serra també ha celebrat que “per fi” els nous presos estiguin en llibertat i ha remarcat que molts voldrien que el moment hagués arribat abans. “Els indults no són la solució política però sí un pas imprescindible”, ha dit.

Un pas cap a la solució

També ho ha comentat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que ha intervingut en el torn del PSC. Collboni ha expressat que “els indults no són la solució però no hi haurà solució sense indults” i ha indicat que espera fer-li una abraçada a Forn ara que està en llibertat. Segons el primer tinent, els indults són un acte polític que demostra “valentia” si bé també ha matisat que “passar pàgina no vol dir oblidar”.

Jordi Martí, de JxCat, que ha lamentat que Bou i el PP segueixin en la “croada” contra els presos i li ha aconsellat “aïllar-se dels elements facciosos de la plaça Artós”. Ciutadans ha carregat contra els socialistes per “cedir al xantatge de subhastar la constitució” i han recordat que el partit va néixer per “no agenollar-se davant del separatisme”.

Per la seva banda, des de Barcelona pel Canvi només ha intervingut Manuel Valls, que a diferència d’Eva Parera, s’ha abstingut. “Es pot estar a favor dels indults sense ser un traïdor i anar en contra d’Espanya”, ha dit Valls, que ha remarcat que els indults són una eina “legal i constitucional”. També s’ha mostrat a favor del diàleg si bé ha afegit que els independentistes han d’abandonar la via unilateral.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ferreret a juny 23, 2021 | 17:24
    ferreret juny 23, 2021 | 17:24
    Ja podem xiular, si l'ase no vol beure..........Un ajuntament a preu de saldo que no té remei

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa