Vox, Cs i PP es manifesten contra els indults sense atrevir-se a baixar de la Diagonal

Els tres partits tenien previst anar fins a la Delegació del Govern, però la marxa s'ha desconvocat molt abans

Vox, Ciutadans i PP han protestat aquest dimarts a la tarda per denunciar la “traïció” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la decisió d’indultar els presos independentistes. La concentració estava convocada a la plaça Artós de Barcelona, escenari habitual de les concentracions de la ultradreta, on s’han concentrat unes 225 persones. Estava previst que els manifestants es dirigissin fins a la Delegació del Govern espanyol. La marxa, però, s’ha desconvocat a la plaça de Francesc Macià, després d’haver enfilat el carrer Balmes, Travessera de Gràcia i la Diagonal.

A l’inici de la protesta, el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, no ha dubtat a qualificar el fet com “el major acte de traïció comès per un president de govern en la història recent” d’Espanya. Nacho Martín Blanco (Cs) ha afirmat que la mesura de gràcia no té “cap utilitat pública”, sinó més aviat una utilitat política per a l’interès de Sànchez. El representant del PP ha estat el cap del grup municipal, Josep Bou, que ha considerat un “error” els indults.

Garriga ha alertat que la “traïció” del govern de Sánchez “no quedarà impune”, i a banda del recurs ja anunciat al Tribunal Suprem ha explicat que Xox es querellarà contra tots els membres del Consell de Ministres. “Els indults són un insult cap als catalans que vivim sota el jou separatista”, ha afirmat Garriga, que ha afegit que “davant l’intent de trencar la unitat d’Espanya”, la formació d’ultradreta està disposada a vessar “fins a l’última gota de sang” per defensar la nació. “Espanya no es trenca i Espanya no es negocia”, ha reblat.

Per part de Cs, Blanco ha considerat que amb els indults Sánchez “menysprea” al Tribunal Suprem, l’ordenament democràtic i els catalans i espanyols que “rebutgen aquesta mesura de gràcia”. De la seva banda, la diputada taronja Anna Grau ha advertit que debat sobre els indults no està “tancat” i ha dit que, al contrari, és “una carrera democràtica de fons”. En aquest sentit ha recordat que el cap de les files taronges al Parlament, Carlos Carrizosa, ja ha anunciat que recorreran la mesura.

Finalment, Bou ha considerat que el “gran problema” de Catalunya és “el separatisme”. Per això ha opinat que la solució passa per “escoltar la meitat de catalans que no són nacionalistes i que demanen el millor per a Catalunya”. I ha indicat, finalment, que els indults “debiliten l’Estat i fins i tot Europa”.

Més informació

Comentaris

  Baldric 23/06/2021 1:15 am
  Aquestes reliquies no les reclama Sixena?
  Serafi Bandarra i Grataconys 23/06/2021 8:09 am
  Per fer això millor quedarse a casa
  JO 23/06/2021 8:10 am
  Buff, quina mandra de gent...
  srantonio 23/06/2021 11:16 am
  pero eso que e???? van al furbor??
  Lluís Emili Bou Gibert 23/06/2021 12:38 pm
  Mandra? Imagina't jo que em passen per sota de casa i em dic Bou...!

Nou comentari