L’alcaldessa avala els indults però avisa que “no està tot resolt”

Colau demana valentia per dialogar i trobar solucions "que hauran de ser votades"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha constatat aquest dimarts que els indults són l’inici d’una “nova etapa”, i ha lloat la “valentia” del govern espanyol perquè “ha fet el pas que calia” malgrat “moltes pressions i resistències”. Ara bé, Colau ha avisat en una declaració institucional al Saló de Cent que “no està tot resolt”, i que “ara cal seguir afrontant amb valentia el diàleg i la recerca de solucions”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha avisat que, si per aconseguir els indults “tothom ha hagut de moure’s de la seva zona de confort”, passarà el mateix en les següents etapes. “És l’hora de la política i de les solucions polítiques que hauran de ser votades democràticament”, ha conclòs.

En una compareixença sense preguntes, Colau ha lloat l’actitud del govern espanyol a l’hora de concedir els indults, demostrant una valentia que ha opinat que ara cal mantenir. “La valentia no és enfrontar-se a l’altre, sinó entendre les seves raons. És seure i proposar solucions”, ha continuat. Sobre això mateix, ha lamentat que encara hi hagi avui en el debat públic “crítiques a qualsevol possibilitat de diàleg, on el diàleg és presentat com una mostra de debilitat, de renúncia, de derrota o de traïció”.

Colau ha defensat que s’obri un “nou temps” on tothom pugui sortir de les “trinxeres polítiques i emocionals”, on no hi hagi “ni vencedors ni vençuts”, i on es cuidin més les relacions humanes després d’una dècada de tensió. Al parer de l’alcaldessa, cal obrir una nova etapa des de la calma i l’empatia, sense prejudicis, “entenent que aquí molta gent ha patit molt, de forma destacada els presos i les seves famílies, però també el conjunt de la societat“. En aquest punt, l’alcaldessa s’ha compromès a fer possible que aquesta nova etapa que s’obre avui sigui un èxit i “acabi oferint solucions reals”.

Més informació

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 22/06/2021 7:47 pm
  COLAU=LERROUX-WOMEN
  Ricard 22/06/2021 9:08 pm
  Colau baixa de l'hort.
  En quin planeta viu esqusta seÑora? 23/06/2021 8:21 am
  Sort que ens u as dit, perquè els Catalans ja pensavem que estava tot resoslt.

Nou comentari