Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau, sobre el cas de les bosses de la Xina i el comerç local: “No n’estem orgullosos”
  • CA

El polèmic cas de les bosses de mà que havien de promocionar el comerç de proximitat però que es van confeccionar amb material de la Xina encara cueja. Avui, en comissió municipal, el govern de l’Ajuntament de Barcelona ha hagut de sortir al pas de les crítiques i ha anunciat que està estudiant aplicar noves mesures perquè no es repeteixi. “Estem treballant en què podem incloure en les clàusules de contractació en campanyes de sostenibilitat. Segurament hi ha vies perquè no torni a passar i això és el que estem estudiant”, ha dit la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, després de remarcar que aquella comanda concreta de bosses no va incomplir cap reglament de la llei de contractes. “Entre d’altres coses, perquè no permet excloure productes que venen d’un lloc o un altre”, ha aclarit.

Així i tot, ha reconegut que l’equip de govern “no està especialment orgullós” d’haver promocionat el comerç de proximitat amb material importat de l’altra punta del planeta. En aquest sentit, Ballarín ha insistit que l’Ajuntament sempre intentar prioritzar les empreses de proximitat i de l’àmbit social, però que no van caure en controlar la procedència d’aquests productes. “Hem pres bona nota i farem tot el possible perquè fets com aquest no tornin a produir-se”, ha reblat la regidora.

Aquest nou posicionament del govern ha arribat setmanes després que un conseller d’ERC del districte de Gràcia una incongruència en la campanya de l’Ajuntament per promoure el comerç local. La iniciativa incloïa unes bosses de mà amb el missatge “compra a prop i compraràs sostenible”, mentre l’etiqueta de la mateixa bossa revelava el missatge “made in China”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa