Reunions paral·leles de Generalitat i Estat sobre seguretat a Barcelona

Interior convoca la primera reunió del pla Barcelona Ciutat Segura i el ministeri de Justícia reuneix a la judicatura

Barcelona acollirà aquest dijous dues reunions paral·leles sobre seguretat i justícia. A la mateixa hora –les 11.00 del matí– la Generalitat i el ministeri de Justícia han decidit convocar dues sessions de treball a l’Eixample per tractar la inseguretat a Barcelona. La del Govern, organitzada pel departament d’Interior, reuneix a les administracions i la societat civil per posar en marxa el pla estratègic Barcelona Ciutat Segura.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, presidirà una trobada on hi haurà quatre departaments més de la Generalitat –Empresa i Coneixement; Treball, Afers Socials i Famílies; Territori i Sostenibilitat; i Justícia–, l’Ajuntament, la Diputació i entitats de diversa procedència com la FAVB, la Cambra de Comerç, el FC Barcelona o nombroses associacions de comerciants.

La delegació del govern espanyol a Barcelona no hi serà perquè a la mateixa hora es trobarà amb representants del ministeri de Justícia i diversos càrrecs judicials per analitzar la situació processal a la ciutat, ja que l’augment de la inseguretat ha provocat moltes demandes de reformar el Codi Penal o celebrar més judicis ràpids. El tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, estarà present a la reunió, així com representants de la Generalitat, l’Audiència Provincial de Barcelona i de la Fiscalia.

Més informació

Nou comentari