David Fernàndez marxa del Consell Assessor per la Transparència de Barcelona per “motius polítics”

David Fernàndez se’n va del Consell Assessor de la Transparència de l’Ajuntament de Barcelona per “motius polítics”. Així ho han assegurat fonts municipals a l’ACN, que també han apuntat que hi ha diversos canvis en l’organisme pel seu avenç des que es va crear. La idea del consell, creat quan Jaume Asens quan exercia com a tinent d’alcaldia de Drets de la Ciutadania el mandat passat, era ser un espai per implementar la nova política de transparència al consistori. 

Així mateix, després d’aquest canvi, des de l’Ajuntament també apunten que l’activitat del Consell Assessor per la Transparència ha disminuït molt perquè les eines de transparència, com la bústia ètica i el codi de conducta, ja estan en funcionament. A més, les mateixes fonts assenyalen que bona part de les funcions d’assessorament en polítiques de transparència que exercia el Consell han estat absorbides pel Comitè d’Ètica, que vetlla pel compliment del Codi de Conducta de l’Ajuntament. 

La decisió de l’activista arriba pocs dies després que el diputat del Parlament Carles Riera expressés que veuria amb bons ulls la reincorporació de David Fernàndez com a candidat a entrar a la cambra catalana si hi hagués noves eleccions. 

Nou comentari

Més notícies

La CUP exigeix un canvi de pregonera després de les declaracions de Carmena contra l’1-O

L’exalcaldessa de Madrid ha culpat els independentistes per l’auge de Vox i ha assegurat que no hi ha presos polítics

La CUP assegura que el pacte Colau-Collboni impedirà les polítiques transformadores

Són especialment crítics amb la designació d'Albert Batlle com a tinent d'alcalde de Seguretat