Cs vol que l’Ajuntament tingui un pla contra l’assetjament escolar

El grup municipal de Cs proposarà la creació d’un Pla de prevenció contra l’assetjament escolar a Barcelona en la pròxima comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. ​El portaveu de la formació liberal a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Paco Sierra, ha destacat que el suïcidi és “la tercera causa de mort en el grup d’edat d’entre els 15 i els 29 anys” i ho ha vinculat a l’assetjament escolar, com també a la presència de trastorns psicològics, variables de personalitat i l’estrès emocional.

La petició de Cs arriba després que una jove de 15 anys que era presumptament assetjada a l’escola Manyanet, de Sant Andreu, es llevés la vida el juny. Davant d’aquesta situació, Sierra considera que cal que el consistori barceloní s’impliqui per “crear un pla de prevenció de l’assetjament escolar a la ciutat” i evitar, així, el suïcidi de menors per aquesta problemàtica a les aules.

El membre de la formació taronja ha dit que els protocols existents han demostrat no ser suficients i ha instat a el govern municipal a implementar programes de mediació escolar en els centres educatius: “L’assetjament escolar entre iguals en l’àmbit educatiu és una pràctica que existeix i que des de les administracions no podem permetre “. “Encara que hi ha un protocol d’assetjament escolar de la Generalitat de Catalunya, Barcelona pot millorar la seva gestió en la prevenció i assessorament a les famílies víctimes de l’assetjament escolar”, ha conclós Sierra.

Nou comentari

Més notícies
Protesta de famílies del col·legi Manyanet contra l'assetjament escolar / Cedida

Els pares de la noia morta del Manyanet demanen ajuda per provar l’assetjament que patia

Es personen en la investigació oberta arran del suïcidi de la jove per poder exercir d'acusació
Imatge d'arxiu de dues estudiants entrant al Pare Manyanet de Sant Andreu / D.C.

Les altres denúncies per assetjament al Manyanet: “La meva filla desitjava cada dia morir”

Famílies de l'escola on una alumna es va suïcidar expliquen que van marxar per la "permissivitat" del centre amb els agressors