Cs vol que l’Ajuntament s’oposi al “privilegi” dels indults als presos polítics

La proposta, sense opcions de prosperar, servirà per seguir exercint pressió sobre els socialistes

El grup municipal de Ciutadans vol que l’Ajuntament es pronunciï en contra dels indults als presos polítics independentistes i que el Govern espanyol valora concedir de forma imminent. La formació liberal ha registrat una proposició de declaració institucional que defensarà en la comissió de presidència del proper dimecres, en què postula que el consistori insti a l’executiu de Pedro Sánchez que no concedeixi la mesura de gràcia als condemnats de l’1-O ni “qualsevol altra mesura que suposi un privilegi”.

La resolució no té opcions de prosperar: comuns, ERC i JxCat sumen prou forces per refusar-la. En tot cas, el debat sí que pot exercir pressió sobre els socialistes, sobre qui les formacions espanyoles de dretes carreguen per l’eventual excarceració dels presos, com s’ha visibilitzat en la manifestació de la plaça de Colón de Madrid aquest diumenge.

“Menyspreu a la societat catalana”

Cs afirma en el text que ha presentat que els presos sobiranistes “han estat responsables del cop contra la nostra democràcia”. La formació taronja sosté que els dirigents reclusos van actuar en el període àlgid del Procés “amb un manifest menyspreu a la societat catalana, a la nostra Constitució espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i el principi de sobirania nacional”.

Alhora, Cs urgeix en la proposta a les institucions a “emprendre totes les accions judicials contra els condemnats per malversació de fons públics”, un dels delictes que la sentència del Tribunal Suprem atribueix als exconsellers del Govern empresonats. El partit unionista afegeix que es tracta d’un “delicte de corrupció” i que es garanteixi el “rescabalament del perjudici patrimonial ocasionat pels seus actes”. El Tribunal de Comptes té actuacions obertes per reclamar que exdirigents de la Generalitat responguin amb el seu patrimoni per despeses públiques que vincula al Procés.

Més informació

Comentaris

  Ricard 13/06/2021 6:41 pm
  El becari segueix parlant d'una "formació liberal"... Quan acaba les pràctiques?
  Català 13/06/2021 8:48 pm
  Doncs escolta el que li han dit, allà en Los Madriles a la teva correligionària "Te quedan dos telediarios". Aixó.
  en fi 15/06/2021 9:14 am
  la societat demòcrata catalana, exigeix la llibertat dels represaliats, presos polítics, exiliats, per l'encara afranconada españa

Nou comentari