Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs apressa al Govern espanyol perquè aturi els talls de la Meridiana
  • CA

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona ha apel·lat a l’executiu del president Pedro Sánchez perquè posi punt i final als talls de manifestants independentistes a l’avinguda Meridiana. Alhora, Valents proposarà en el ple de divendres que l’Ajuntament ofereixi assistència jurídica als veïns i els comerciants que es considerin afectats per les interrupcions al trànsit, que es repeteixin dia rere dia des d’octubre de 2019, amb l’única interrupció dels mesos de confinament per la pandèmia a 2020.

La líder de la formació taronja al consistori, Luz Guilarte, ha adreçat una carta a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, on l’insta a intervenir perquè “cessin de forma immediata” les concentracions que interrompeixen el trànsit cada vespre a la cruïlla de la Meridiana amb Fabra i Puig, “s’identifiqui els seus organitzadors” i s’obrin expedients per multar-los. En l’escrit, Guilarte recorda que el Departament d’Interior de la Generalitat “va decidir finalitzar d’una vegada per totes amb els talls” que convoca la plataforma Meridiana Resisteix.

Des que va publicar-se la condemna contra els dirigents jutjats pel Procés, s’han convocat més de 670 talls al mateix punt, una de les principals vies d’accés i de sortida de Barcelona. La líder de Valents, Eva Parera, creu que existeix “inacció” per motius “ideològics” per acabar amb la manifestació, que s’organitza per queixar-se per les causes judicials obertes contra l’independentisme. “Els veïns i comerciants han tingut molta paciència. Ara és moment que l’Ajuntament es posicioni del seu costat i ofereixi cobertura legal per reclamar a la Generalitat”, ha expressat la regidora.

Cs subratlla que la protesta que obstaculitza la circulació no ha finalitzat tot i no comptar ja amb aval d’Interior, “sinó que s’han intensificat”, assegura el partit, que dona suport a les contramanifestacions de Meridiana sin cortes. Guilarte diu que els talls es continuen efectuant “de forma completament il·legal” i sosté que darrerament han acabat amb “aldarulls”. Un passatger d’un vehicle afectat pel tall aquest dilluns va clavar una bufetada a un manifestant independentista. Alhora, s’han fet habituals els intercanvis de retrets i insults entre manifestants d’un signe i l’altre que coincideixen a la Meridiana.

A més, Guilarte troba que s’està “instrumentalitzant” el cos de Mossos d’Esquadra, “no per garantir la llibertat de mobilitat de la ciutadania, sinó per continuar amb els talls de la Meridiana en benefici de les entitats que els promouen”. Des que Interior no concedeix permís per interrompre el trànsit, els antiavalots de la policia es despleguen cada vespre minuts després que la cinquantena de seguidors de Meridiana Resisteix ocupin la calçada i fan que s’enretirin a la placeta annexa a Fabra i Puig, on la conselera proposa que la plataforma convoqui la concentració diària sense obstaculitzar el trànsit. Meridiana Resisteix no accepta la suggerència.

Més notícies
Seu corporativa del RACC, a la Diagonal de Barcelona / Wikimedia - Jordiferrer
El RACC tanca el seu Servei Mèdic
Notícia: El RACC tanca el seu Servei Mèdic
Comparteix
L'asseguradora negocia un ERO per 69 dels 71 empleats de la unitat, que va amnistiar fa un any
Una botiga de roba a Barcelona
Collboni promet “milers” de llocs de feina amb el nou horari comercial
Notícia: Collboni promet “milers” de llocs de feina amb el nou horari comercial
Comparteix
Confia que la contractació en temporada turística es fomenti amb l'acord, pendent de ser ratificat pel ple

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 22, 2022 | 15:14
    Ricard febrer 22, 2022 | 15:14
    Castella, la persecució de la dissidència, dictadura castellanista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa