El RACC ha decidit tancar definitivament el seu històric Servei Mèdic, que atén 24h i 365 dies l’any les urgències de salut dels socis de l’asseguradora i clients corporatius com mútues o federacions esportives. Segons ha sabut el TOT Barcelona, l’empresa ja ha començat a negociar amb la plantilla un ERO que afecta 69 dels 71 treballadors d’aquesta unitat especialitzada.

L’empresa ha confirmat al TOT Barcelona el procediment en marxa i l’atribueix a la “pèrdua en els darrers mesos dels clients més importants, que representaven una part important de la feina del Servei Mèdic”. Donat que l’ERO està en negociació, l’empresa declina per ara avançar cap més detall sobre les propostes concretes sobre la taula o els plans de futur per aquesta unitat.

El passat abril el Servei Mèdic ja es va lliurar in extremis de l’ERTO que l’empresa aplicava a la resta de departaments. Després de publicar-se en aquest diari els plans de reducció temporal d’efectius a Barcelona en la teleassistència sanitària, el RACC va fer marxa enrere i es va comprometre a mantenir la plantilla mentre durés la pandèmia. No obstant, aquest febrer ha decidit plantejar directament l’acomiadament de gairebé tota la unitat.

Segons una nota de premsa difosa pel RACC aquest setembre, el Servei Mèdic va atendre unes 500 trucades diàries els tres mesos de temporada alta –de juny a setembre– per la tornada dels viatges i de retruc l’assistència en viatge. L’atenció telefònica deriva en alguns casos en repatriacions, trasllats hospitalaris, enviament urgent de metges o consultes telefòniques amb professionals catalans. L’equip d’aquesta unitat inclou metges, infermers, psicòlegs i gestors mèdics. 

La plantilla afectada ha explicat a aquest diari que la primera reunió de negociació amb la direcció va tenir lloc el 4 de febrer i van rebre una primera proposta de 69 acomiadaments “amb la indemnització mínima legal de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats”. Com a resposta, els representats dels treballadors van presentar sense èxit una “contraproposta” per reduir la dotació de gestors mèdics fins a 19’7 jornades completes, mantenir els metges actuals –que ja consideren “per sota de les necessitats del servei– i passar de 5 a 3 supervisores. 

Recorden a més, que “des de l’inici de la pandèmia la plantilla del Servei Mèdic ja s’ha reduït en més d’un 35%, passant de 104 treballadores a les 71 actuals” i adverteixen que si s’externalitza l’atenció sanitària a “plataformes d’altres continents amb condicions laborals més precaritzades” pot caure el nivell de satisfacció dels clients. El Servei Mèdic té la seu a les oficines centrals del RACC a la Diagonal de Barcelona.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a febrer 22, 2022 | 13:20
  Cal dir-ho febrer 22, 2022 | 13:20
  Samaranch pare va voler fer al Racc el mateix que amb la Caixa, "expandir" a "Espanya" entitats nascudes i molt arrelades al nostre país, espanyolitzar ( suïcidi a mig i llarg termini ) ambdues entitats. Així el Racc gràcies a aquest botifler i franquista, amb càrrecs familiars heretables ara segueix la feina son fill, finirà com "la Caixa" o pitjor, ja que a Espanya ja existeix el Race, aleshores per a que volen els espanyols dues entitats que fan el mateix ? Sembla mentida com els catalans mai n'aprenem i deixem fer als botiflers més renegats i ultres. Així en va.
 2. Icona del comentari de: Carolina Baraldés mora a febrer 22, 2022 | 15:39
  Carolina Baraldés mora febrer 22, 2022 | 15:39
  És una vergonya! No quedarà res. Potser perden calers? I els clients? Que es fotin! Primer omplir les butxaques.
 3. Icona del comentari de: Digueu-me innocent a febrer 22, 2022 | 17:44
  Digueu-me innocent febrer 22, 2022 | 17:44
  No cal dir que en oferir menys serveis tot seguit abaixaran la quota anual a tos els associats. Algú hauria d'aclarir de qui fou la idea fa uns anys de convertir el RACC en espanyol i en un "gestor" de "tota mena de serveis". La qual cosa significa que en cas de caiguda, era previsible que seria més grossa i fins i tot irrecuperable. Haurem perdut una altra entitat nostrada de "tota la vida", gràcies a uns especuladors que varen voler fer-la grossa. Se'n diu cobdícia a sobre barrejat amb xovinisme espanyolista extrem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa