Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El RACC mantindrà íntegre el servei mèdic durant la crisi del coronavirus

El RACC ha decidit mantenir íntegra la plantilla de la seva empresa d’atenció sanitària telefònica, RACC ServeisMèdics S.A.U., durant la crisi del coronavirus. La direcció del conglomerat empresarial ha descartat finalment aplicar l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) del grup als 104 treballadors d’aquesta àrea. “Si bé totes les empreses del Grup estan incloses en l’ERTO, aquest no afectarà al Servei Mèdic”, indiquen portaveus del club centenari.

Aquesta àrea del RACC, ubicada a la seu central de Barcelona, s’ocupa d’enviar ambulàncies per a fer trasllats sanitaris urgents i d’atendre consultes mèdiques dels socis del RACC i d’un centenar de clients externs. La majoria són grans mútues de salut privades i mútues laborals, considerades servei essencial en l’estat d’alarma. Des de l’esclat de l’epidèmia, viu un pic de demanda per l’entrada d’un volum de trucades molt superior a l’habitual.

Com va publicar ahir el TOT Barcelona, l’asseguradora havia anunciat dilluns als seus 1.499 treballadors que volia aplicar un ERTO de reducció de jornada davant de l’impacte econòmic de l’estat d’alarma. Segons documentació corporativa del RACC, l’expedient “afecta” a “les activitats de tots els centres de treball” i a les 14 empreses del grup, inclosa explícitament RACC ServeisMèdics S.A.U. Incloïa, a més, un llistat amb els noms i cognoms de tots els empleats. La representació sindical de CNT va denunciar la situació i va demanar ajornar fins després de l’emergència sanitària qualsevol decisió sobre ajustaments de plantilla al Servei Mèdic.

Comunicat del RACC anunciant un ERTO a les 14 empreses del grup

Comunicat del RACC anunciant un ERTO a les 14 empreses del grup

Portaveus del RACC detallen a aquest diari que s’ha convocat als representants legals dels treballadors de totes les divisions i departaments a la taula de negociació prèvia a la presentació de l’ERTO per informar-los de l’afectació a cada empresa del grup. Així mateix, sostenen que la direcció “en cap moment s’ha plantejat disminuir les persones d’aquest departament” i lamenten “profundament” la informació feta pública pel sindicat, que titlla d'”absolutament falsa”, en un moment “tan delicat i sensible” com l’actual pandèmia, tot i que l’empresa de serveis mèdics estava inclosa explícitament en la llista enviada en el comunicat intern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa