Cs espera que “no hi hagi discrepàncies” a dins del grup municipal

Mariluz Guilarte, que va anar de número 2 amb Valls, confirma que Corbacho tindrà llibertat de vot però espera que l'exalcalde debati totes les qüestions abans

La presidenta de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Mariluz Guilarte, espera que “no hi hagi discrepàncies” a dins del grup municipal, en referència a la incorporació de Celestino Corbacho, que va demanar llibertat de vot com a condició prèvia per abandonar Manuel Valls. En una entrevista al Bàsics de Betevé, Guilarte ha assegurat que respecten les exigències de Corbacho “sempre que es discuteixin en els espais adequats”, ha assegurat, tot i que confia que l’exalcalde no hagi d’anar per lliure gaire sovint.

En aquesta línia, ha criticat que Manuel Valls decidís de manera “unilateral” votar Colau al ple d’investidura i li ha retret que no fes servir “els espais debat” que tenia la coalició per discutir les mesures més importants. La líder de Cs a l’Ajuntament ha explicat que el seu partit sempre ha posat com a línia vermella “els populismes i els nacionalismes” i que investir Colau és el mateix que investir Maragall. “Són dues cares de la mateixa moneda”, ha dit.

L’aposta de Cs era una alcaldia constitucionalista encapçalada per Jaume Collboni i amb el suport dels comuns, PP i la coalició de Barcelona pel Canvi-Cs. “Era l’alternativa menys dolenta” i hauria estat possible si tots els partits que es declaren “no separatistes” –com els comuns, ha afegit– s’haguessin posat d’acord. “S’hauria pogut lluitar”, ha insistit. També ha criticat Jaume Collboni per no voler liderar aquesta combinació alternativa i ha acusat els socialistes de fer-li el joc a Colau.

Més informació

Nou comentari