Cost dels aldarulls a Barcelona: Cs veu el càlcul de l’Ajuntament i el dobla

Cs estima en un informe intern que els danys materials pels aldarulls dels darrers dies a Barcelona superen “àmpliament” els 7 milions d’euros. Segons han explicat fonts del partit a l’ACN, la xifra –que és més del doble del càlcul oficial de l’Ajuntament– és una estimació que té en compte l’impacte en el mobiliari urbà però també altres conceptes.

[r:1]

Per exemple, a més de calcular també el cost de les hores extres de personal municipal de neteja o seguretat han afegit al càlcul cancel·lacions de vols o pèrdues de comerç per tancament, entre altres. D’altra banda, l’informe, segons expliquen les mateixes fonts, també ha valorat els danys a particulars, com els vehicles cremats arran del foc de les barricades.

En roda de premsa dilluns, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni va anunciar després de reunir-se amb agents econòmics de la ciutat que es crearia un grup de treball precisament per analitzar l’impacte “real” dels aldarulls en l’economia de la ciutat.

Preguntat per l’impacte, Collboni ja va dir que encara era aviat per donar xifres, més enllà dels danys associats a destrosses del mobiliari urbà. L’última dada facilitada pel consistori aquest dimecres quantifica els danys a la ciutat ocasionats entre el 14 i el 20 d’octubre en 3.121.664 euros.

Nou comentari

Més notícies

Tres milions cremats en una setmana d’aldarulls en les protestes per la sentència

Es van malmetre 1044 contenidors, 6400 m2 de paviment, marquesines de bus, combois de metro, Bicing i senyalització

Empresonen sis dels detinguts en la batalla campal de Via Laietana

Han passat a disposició judicial 12 dels arrestats aquest divendres

Mossos i Policia Nacional llancen ràtzies simultànies per tallar la batalla campal de Via Laietana

Més de sis hores d'aldarulls iniciats a la Via Laietana i han portat els dos cossos policials a llançar tots els furgons que tenien disponibles per dispersar els manifestants