Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres milions cremats en una setmana d’aldarulls en les protestes per la sentència
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona quantifica els danys a la ciutat ocasionats entre el 14 i el 20 d’octubre en 3.121.664 euros. Es van cremar o malmetre 1.044 contenidors, 358 galledes per a la recollida selectiva dels comerços i 180 papereres, entre altres objectes del mobiliari urbà.

[r:1]

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 339 persones a Barcelona, 97 van ser traslladades a centres de salut. Unes altres 115 persones van ser ateses al Prat i unes 300 persones van desplaçar-se directament a algun centre de salut. El 22 d’octubre hi havia 4 persones ferides a l’Hospital de Sant Pau, una molt greu i tres amb lesions oculars, un ferit greu a l’Hospital de la Vall d’Hebrón i dos menys greus a l’Hospital del Sagrat Cor.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dimecres al migdia un informe amb aquestes dades als grups municipals. El document indica que a més dels contenidors, bujols i papereres també es van cremar 12 arbres i 45 més van patit afectació parcial de capçada, mentre que 290 jardineres van haver de ser reparades i replantades.

Pel que respecta a l’enllumenat l’afectació principal van ser cinc bàculs i fanals i també es van malmetre tres quadres elèctrics i dos trams de línies d’enllumenat. També hi ha hagut danys en 7 obres de clavegueram a la via pública i afectacions sobre 6.400 m2 de paviment, principalment per la crema dels diferents elements a l’espai públic.

[r:2]

Altres elements de la via pública que van resultar afectats van estat semàfors, parquímetres, una estació de Bicing i marquesines d’autobusos de TMB. El metro va rebre 299 incidències per actes vandàlics. També hi van haver desperfectes en dos vehicles de la Guàrdia Urbana i en sis dels Bombers de Barcelona.

L’informe exposa que les situacions viscudes als carrers van obligar a cancel·lar l’activitat Mercat de Mercats, a desplaçar les dates d’instal·lació de les Llums de Nadal durant la setmana passada i a ajornar el concert previst pel dia 18 al Palau Sant Jordi.

Durant aquests dies, per part dels serveis de neteja han estat treballant un total de 40 equips i 100 persones en el torn de nit i 130 equips i 175 persones en el torn de dia. A partir del divendres el dispositiu es va reforçar amb 60 equips i 140 persones a la nit i 150 equips i 210 persones al matí.

La nit del dimarts al dimecres es van activar equips especials per netejar la cera que havia quedat adherida al paviment, amb 11 equips i 23 persones amb màquines d’hidropressió amb aigua calenta. Durant aquests dies, a part de la maquinària habitual, s’ha utilitzat maquinària com nou pales petites per retirar les restes de plàstic enganxades al paviment o una màquina llevaneus per retirar les restes pedres i altres elements del carrer. També s’han reforçat els recursos humans de la Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona i de Serveis Urbans, entre altres.

El text afegeix que s’ha treballat per proporcionar la màxima informació als diferents operadors turístics i fer-la arribar als visitants de la ciutat. També s’ha coordinat la informació en relació als creuers a través del Port de Barcelona, a més de reforçar i coordinar la comunicació del Consorci de Turisme de Barcelona i amb l’Aeroport, pel que fa a afectacions i mobilitat.

D’altra banda, indica que s’ha treballat amb la Oficina de Congressos (BCB) pel tractament de l’arribada de congressistes a la ciutat, atès que hi havia sis congressos programats durant la setmana amb una participació prevista de 159.000 persones, i s’ha informat als consolats.

A nivell de comerç i restauració també s’ha estat en contacte amb els seus representants amb diverses recomanacions com la retirada d’elements de les terrasses o no treure el cartró per la recollida nocturna.

Més notícies
Manifestants increpen la Policia Nacional, divendres a Via Laietana | A. L.
“Una revolució no és de colors”: parlen els joves dels aldarulls contra la policia
Notícia: “Una revolució no és de colors”: parlen els joves dels aldarulls contra la policia
Comparteix
Dos joves expliquen per què es van enfrontar amb els antiavalots després de la sentència
Barcelona no reposarà els més de 1.000 contenidors cremats als aldarulls
Notícia: Barcelona no reposarà els més de 1.000 contenidors cremats als aldarulls
Comparteix
L’Ajuntament està a l’espera que es normalitzin els serveis i avaluarà la situació dia a dia
Almenys 8 comerços saquejats durant els aldarulls del cap de setmana a Barcelona
Notícia: Almenys 8 comerços saquejats durant els aldarulls del cap de setmana a Barcelona
Comparteix
Alguns van aprofitar les protestes per robar en botigues de tecnologia, electrodomèstics i roba
Vint-i-cinc detinguts pels aldarulls dels últims dies a Barcelona, en llibertat
Notícia: Vint-i-cinc detinguts pels aldarulls dels últims dies a Barcelona, en llibertat
Comparteix
Ja són 68 els arrestats a Barcelona que han passat a disposició judicial, i 16 els empresonats
Mossos i Policia Nacional llancen ràtzies simultànies per tallar la batalla campal de Via Laietana
Notícia: Mossos i Policia Nacional llancen ràtzies simultànies per tallar la batalla campal de Via Laietana
Comparteix
Més de sis hores d'aldarulls iniciats a la Via Laietana i han portat els dos cossos policials a llançar tots els furgons que tenien disponibles per dispersar els manifestants

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a octubre 24, 2019 | 08:55
    Joan octubre 24, 2019 | 08:55
    4 ulls perduts, un testicle, desenes de detinguts, per començar. Per continuar, quant ha costat a l'estat portar els centenars de piolins i provocadors infiltrats a Catalunya durant una setmana llarga que són els que han provocat els aldarulls?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa