Mossos i Policia Nacional llancen ràtzies simultànies per tallar la batalla campal de Via Laietana

La coordinació entre cossos policials que està portant Miquel Buch a ajustar cada dia més el seu discurs al de Fernando Grande-Marlaska –en referir-se contínuament als “grups violents organitzats” i evitar entrar el el debat sobre els “infiltrats” que va esmentar Quim Torra dimecres– ha arribat al seu màxim exponent aquest divendres a la nit. La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han llançat ràtzies simultànies pels volts de dos quarts d’onze per intentar sufocar els aldarulls que havien començat sis hores abans a la Via Laietana.

La tanqueta d'aigua antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, en acció per primera vegada / Jordi Borràs

La tanqueta d’aigua antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, en acció per primera vegada / Jordi Borràs  

 Furgons dels dos cossos i la tanqueta d’aigua antidisturbis que els Mossos tenen des de fa més de vint anys però que mai havien fet servir han entrat a tota velocitat a les zones on resistien els manifestants per dispersar-los sense miraments, fent-los apartar i apartant a cops els contenidors entravessats i les tanques que trobaven.

Mentrestant, es disparaven projectils de foam i pilotes de goma, segons quin cos ho fes des dels vehicles o amb agents que en baixaven en moments puntuals. Altres repartien cops de porra.

Així s’ha rebaixat de sobte dràsticament el nivell de combat que hi havia en una nova nit de foc al centre de Barcelona. La majoria de manifestants s’han anat dispersant, amb corredisses i crits que es barrejaven amb el soroll dels trets: de salva, de foam i de pilotes de goma.

La batalla campal  de la quarta nit d’aldarulls al centre de Barcelona havia començat a la Via Laietana, al voltant de la comissaria d’infausta memòria, on hi ha la Prefectura Superior de la policia espanyola a Catalunya. I a les 20 hores ja hi havia 10 detinguts –quatre dels quals, menors d’edat– i quatre denunciats, segons han comunicat fonts de la Policia Nacional. A les 22 hores els Mossos n’han afegit quatre més al recompte.

Els incidents han començant amb moments de tensió entre un piquet d’estudiants que hi ha anat a última hora del matí, i s’han anat complicant amb llançament d’objectes i càrregues de la policia, que disparava trets de salva i pilotes de goma, llançava gasos lacrimògens i feia carrusels amb els furgons per intentar dispersar els concentrats.

Tres manifestants afectats pels gasos lacrimògens a la Via Laietana en els aldarulls de la vaga general del 18-O contra la sentència de l'1-O / D.C.

Tres manifestants afectats pels gasos lacrimògens a la Via Laietana

 

Hi ha hagut quatre detencions a primera hora de la tarda i, després de la manifestació de mig milió de persones al passeig de Gràcia –on s’han trobat les marxes per la llibertat–, s’hi han afegit més manifestants i s’han muntat les primeres barricades amb foc. Les altres detencions han arribat al llarg de la resta de la tarda.

 

 

Comentaris

  Los gorrinos encapuchados ejerciendo la libertad de expresión. Octubre 18, 2019 | 21:30
  Hermoso espectáculo. Que no se quejen luego si alguno acaba semicapado. Como diría Budó, es por su bien.
  Julia Octubre 20, 2019 | 10:16
  Resistència fins la independència
  Modesta proposició Octubre 20, 2019 | 12:39
  En lloc d'una tanqueta d'aigua, que deu ser un vehicle caríssim, ¿no valdria més que cada mosso dugués una pistoleta d'aigua, d'aquelles en què la culata és una pereta de goma que es pot extreure i omplir d'aigua de l'aixeta o d'una ampolleta?

Nou comentari