Crema de la Constitució davant de la Delegació del govern espanyol

La CUP, els CDR, Pícnic per la República, Arran, Endavant, Alerta Solidària i la COS convocaven la protesta

Els manifestants reunits aquest divendres al migdia davant de la Delegació del govern espanyol han fet una crema simbòlica de la Constitució espanyola, convocats per diversos col·lectius independentistes.

Els Mossos, blindant la Delegació del govern espanyol el dia de la Constitució / S.B.

Els Mossos, blindant la Delegació del govern espanyol el dia de la Constitució / S.B.

 

Després de cantar ‘Els Segadors’ i cridar “no passaran” i altres consignes –entre les quals “el vostre conseller és a la presó”, adreçada als agents dels Mossos d’Esquadra que protegien l’edifici estatal, als quals han recordat l’empresonament de Joaquim Forn–, han cremat fotocòpies en color de la primera pàgina de la Constitució i algun dels manifestants hi ha afegit un exemplar sencer de la cara magna estatal. Una estona després també han cremat una bandera espanyola.

Els participants en la protesta també han cridat “fora les forces d’ocupació” i han reclamat la llibertat dels presos polítics, cridant un per un tots els seus noms.

I, seguint la tònica dels actes de Pícnic per la República, s’ha repartit coca i gotets de ratafia, el licor català que Quim Torra ha fet més popular del que ja era.

Pícnic per la República repartint coca i ratafia en la protesta del dia de la Constitució / Pícnic per la República

Pícnic per la República repartint coca i ratafia en la protesta del dia de la Constitució / Pícnic per la República

Posteriorment, Pícnic per la República ha convidat els manifestants a anar fins al carrer Aragó per “acabar allà l’acció”. Han començat a baixar per Llúria, però quan han arribat a València s’han aturat en veure que la Guàrdia Urbana s’havia avançat i havia tallat el trànsit abans que ells arribessin. Aleshores han decidit baixar fins a Aragó per Bruc, i allà han tallat ells el trànsit, tot i que al fons ja es veia la Urbana actuant a la cruïlla de Girona, de manera que pocs vehicles s’han trobat el pas tallat pels manifestants.

Un cop fet el tall, han pintat alguns llaços grocs a terra, han cantat ‘Els segadors’ i han donat l’acció per acabada.

 

La protesta ha sigut convocada per molts col·lectius independentistes: La CUP, els CDR, Pícnic per la República, Arran, Endavant, Alerta Solidària i la COS. Amb el clàssic “6D, res a celebrar”, però amb l’afegit de la mobilització ininterrompuda que hi ha aquest any arran de la sentència del Procés, que es manté cada dia a la Meridiana.

Paral·lelament, a la plaça Urquinaona, estava convocada la manifestació unionista, que arrencava a la mateixa hora, a només set travessies de distància.  

Més informació

Nou comentari