Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La concentració de Parlem perd força i aplega únicament un centenar de persones
  • CA

Al voltant d’un centenar de persones vestides de blanc s’han reunit aquest migdia a plaça Sant Jaume, segons el recompte de la Guàrdia Urbana. Reclamen “diàleg” i “conviència” en un moment de tensió, com ja ho van fer l’octubre de 2017, però amb menys suports. Són persones convocades per la plataforma Parlem. Moltes d’elles vinculades a l’espai dels comuns o Més País, la proposta d’Íñigo Errejón. El portaveu del col·lectiu, Alán Barroso, ha explicat la voluntat de la trobada en diverses ocasions: demostrar que la gent té més seny que els polítics. “Perquè som un país millor que els nostres governants” és el seu lema.

Tanmateix, la seva petició demana també desescalar situacions al carrer que no lidera cap càrrec polític com són les protestes després de la sentència. “Hem d’alçar la veu abans que passi alguna cosa”, inisteix Barroso de manera reiterada. 

Entre els assistents hi havia el cap de llista per Barcelona per Més País, Juanan Geraldes. El mateix que, prèviament, havia concorregut a unes eleccions municipals integrat amb la CUP a Sant Boi de Llobregat. També hi havia Barroso, de Podem. I fins i tot un grup de quatre joves que trencava la mitjana d’edat dels que vestien de blanc avisava: “Som dels comuns”. Qui ho deia era Marc Collado, de Granollers, vinculat anteriorment també a ICV. “El que no pot ser és que es vegin imatges com les que s’han vist aquests últims dies”, ha dit en referència a les protestes, “però tampoc pot ser que ens amenacin constantment amb un 155”, ha afegit Collado. També s’hi ha pogut veure l’actual diputat del PSC Ferran Pedret, l’exdiputada de Podem Carolina Bescansa (ara a Més País) i l’exdiputat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell. 

Durant la protesta, ha coincidit la trobada dels que demanen defugir posicions extremades amb la sortida del Palau de la Generalitat dels més de 700 alcaldes catalans que han reaccionat a la sentència. Per això, davant aquesta altra concentració, fonts municipals han destacat que el recompte d’unes 100 persones de blanc podria tenir lleugeres variacions. Sigui com sigui, ha quedat molt lluny de la manifestació que va omplir la mateixa plaça el 7 d’octubre de 2017. Portaveus de la plataforma han justificat aquests dos anys d’absència pel fet que no disposen de la capacitat de mobilització ni amb la infraestructura d’entitats independentistes i constitucionalistes. “Som un moviment ciutadà, no podem permetre’ns un moviment continuat”, ha argumentat Barroso i ha recollit l’Agència Catalana de Notícies (ACN). 

Així, avui, s’hi veien cartells amb els missatges “parleu o dimitiu” o muntatges fotogràfics que feien que Pedro Sánchez i Quim Torra simulessin un petó. També s’han pogut veure referències a la frase del president de la Generalitat, ja famosa, en veure la manca de voluntat negociadora del govern del PSOE: “Quins collons”. És la resposta que etziba un cartell a la pregunta: “I entre tanta mentida encara no hem après res?”. 

Pancarta de Torra i Sánchez a la manifestació de Parlem, aquest migdia / D.C:

Pancarta de Torra i Sánchez a la manifestació de Parlem, aquest migdia / D.C:

La crida de Parlem manté que tots dos governs, tant el català com l’espanyol, són irresponsables, crea una equivalència i se centra en la petició de diàleg. Alhora va interpel·lar a la iniciativa Sit and Talk perquè avui es manifestés juntament amb ells. Vet aquí, però, que el lema, a més d’haver estat promogut per Tsunami Democràtic, també ha estat abraçat pel president de la Generalitat, Quim Torra. És part de les crides que ha elevat a públiques el president del Govern per explicar els intents de contactar amb Sánchez, mentre aquest no li respon al telèfon. Així, a la pràctica, la iniciativa de Parlem està molt més a prop del punt en què es troba actualment l’executiu català. Tanmateix, des del discurs de la plataforma es defuig i es diu que “a una banda i a l’altra, només saben fer discursos incendiaris per por a semblar tous davant dels seus votants”. 

Més notícies
Fracassa la concentració a Barcelona a favor de la detenció dels CDR
Notícia: Fracassa la concentració a Barcelona a favor de la detenció dels CDR
Comparteix
La crida feia menció a la "no violència" i a distanciar-se dels "explosius" tot i que encara no s'hagin demostrat cap de les dues referències
Una protesta setmanal pels presos va ser la llavor de l’escridassada a Sánchez a Sant Pau
Notícia: Una protesta setmanal pels presos va ser la llavor de l’escridassada a Sánchez a Sant Pau
Comparteix
La plataforma Sant Pau per la Democràcia agrupa treballadors, usuaris i veïns i fa més d'un any que fa actes de protesta per la situació dels presos polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa