Els comuns, sobre els xiulets a Colau: “Són gairebé part de la festa”

Martí emmarca una nova protesta contra l'alcaldessa en el "terreny habitual" d'altres pregons de la Mercè

La crida de detractors d’Ada Colau i d’algunes plataformes veïnals per concentrar-se aquest dijous per xiular contra l’alcaldessa durant el pregó de la Mercè va congregar unes poques desenes de persones, que no van poder apropar-se a la plaça de Sant Jaume, amb l’accés només autoritzat a veïns amb reserva prèvia. Tot i ser-ne pocs, van fer-se escoltar, com ha admès el tinent d’alcalde dels comuns Jordi Martí en una compareixença aquest divendres. “Era al Saló de Cent i em semblava que s’sescoltaven els xiulets de fons”, ha comentat Martí, que ha emmarcat en el “terreny habitual” del pregó de la Mercè que es protesti contra el govern municipal. En el cas de Colau, és la tercera mostra de repulsa que acumula en els darrers mes i mig, després de ser escridassada a l’inici de les festes majors de Gràcia i de Sants.

“Forma part gairebé de la pròpia festa -ha opinat Martí-. Quan hi ha aquesta concentració pel dia més important de la capital del país, persones que es queixen del que considerin aprofiten per fer-ho”. El tinent d’alcalde ha confessat que alberga “una sensació repetida” amb els xiulets. “Crec que no hi ha cap pregó sense xiulets a la plaça. Normalment són pocs, com ahir, i fent molt soroll, com ahir”, ha descrit.

Més que la protesta i els xiulets, que ha dit respectar, el membre dels comuns ha tornat a criticar que certs grups municipals associessin el tancament de la plaça Sant Jaume amb un pretès intent del govern municipal d’evitar una esbroncada contra l’alcaldessa. Martí ha insistit que l’accés es va limitar per les indicacions sanitàries del Procicat per contenir la proliferació de la Covid-19. “Aquests partits coneixen els motius de per què hem hagut d’actuar així”, ha esgrimit Martí que, sense mencionar-los, adreçava la queixa a Junts i Ciutadans, que han acusat Colau de blindar-se per tractar d’impedir una mostra de rebuig contra la seva gestió. “Volen fer entendre una altra cosa amb una forma de fer política batussera que voldria que acabés, però hi ha regidors que no ho fan“, ha carregat.

Més informació

Comentaris

    Vergonya de personatget minúscul i poruc 24/09/2021 6:29 pm
    Doncs que es vagin preparant per a la gran festa que seran les properes eleccions. Els "pocs" que fan molt de soroll al final resultarà que són molts que us faran fora.
    fat boy 24/09/2021 7:25 pm
    Aixo mateix deia el Ceausescu.

Nou comentari