Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Comuns creuen que Trias ha empès Junts a permetre la tramitació dels pressupostos
  • CA

El regidor de Pressupostos de l’Ajuntament, Jordi Martí, ha dit a través de Twitter que Junts va facilitar aquest dimecres la tramitació inicial dels pressupostos gràcies a l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. “Això té un nom i és Xavier Trias”, ha dit. D’altra banda, ha indicat que la realitat de Barcelona és molt diferent de la del Parlament, on “Junts castiga els seus antics socis d’ERC. La complexitat de la política”.

L’abstenció d’ERC i Junts va permetre aquest dimecres que la tramitació inicial de la proposta del govern municipal de BComú i el PSC superés el primer tràmit a la Comissió d’Economia i Hisenda. La votació definitiva no es farà fins al desembre, la qual cosa dona al govern i l’oposició uns dos mesos per negociar. Uns dies abans d’aquesta tramitació inicial, però, ERC va demanar posposar la votació perquè volia tenir temps de marge per analitzar la proposta de pressupostos. Això va fer que els dos partits del govern convoquessin aquest dimarts una reunió amb ERC per analitzar junts els comptes.

L’Ajuntament va presentar els pressupostos més alts de la història de Barcelona

El consistori va presentar el passat divendres en una roda de premsa la proposta de pressupostos municipals per al 2023. Enguany es tracta dels pressupostos més alts de la història de Barcelona: 3.595 milions d’euros. Per part seva, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va indicar que és “un pressupost pensat per a una situació de crisi que no incrementarà la pressió fiscal”. D’altra banda, Martí va recalcar que la inversió que vol fer l’Ajuntament és de 759 milions d’euros, mentre que en el 2015 era de 374 milions. “Pràcticament, hem doblat la capacitat d’inversió en els darrers vuit anys”, va subratllar Martí.

Algunes de les despeses que creixeran són 18 M més en personal municipal, 5 M en transport públic, 41 M a la neteja i recollida de residus; 38 milions en serveis socials, com habitatge o ajudes a persones sense llar; 13 M en cultura i 16,8 M en educació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa