Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i Junts permeten que els pressupostos de Colau comencin a tramitar-se
  • CA

Se n’ha parlat molt en els darrers dies. A Barcelona i a Catalunya. Amb els canvis al Govern de la Generalitat s’obre un nou període d’aliances entre partits que, de retruc, pot influir a la ciutat de Barcelona. De moment, l’abstenció d’Esquerra Republicana i Junts ha permès que els pressupostos del Govern de Colau segueixen endavant amb la seva tramitació. Aquest és un pas clau per poder començar a negociar-los fins a la seva possible aprovació definitiva.

La votació d’aquest dimecres a la Comissió d’Economia i Hisenda s’ha fet amb l’oposició força indignada per com ha actuat durant els darrers dies el govern municipal. De fet, ERC va arribar a demanar posposar-la per tenir més temps a revisar-se els comptes. Els comuns i el PSC van convocar dimarts a primera hora els líders republicans per analitzar els comptes, amb la qual cosa els quedava poc marge per revisar la proposta. Aquest fet, però, no ha impedit que el pressupost continuï els seu camí.

Per “responsabilitat”

Esquerra Republicana assegura que s’ha abstingut per “responsabilitat”, tot i que ha volgut deixar clar que això no implica que els aprovaran d’aquí a dos mesos, quan es faci la votació definitiva. Els republicans no han estat sols, aquest cop, ja que Junts també ha optat per l’abstenció. Tot i això, el regidor junter Ferran Marcarell ha indicat que “la idea que dibuixen aquests pressupostos és una idea de ciutat que no és la que compartim”.

Per la seva banda, tota la dreta espanyolista ha votat en contra. Cs, PP, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló no han volgut facilitar la tramitació, fet que alguns ja havien avançat. La líder de Valents, Eva Parera, va aclarir ja la setmana el sentit del seu vot, al·legant que no havia estat informada. Parera també ha criticat la congelació dels impostos perquè considera que cal s’ha de baixar la pressió fiscal.

Ciutadans, mitjançant la seva portaveu, Luiz Guilarte, també va anunciar el seu vot en contra en una piulada a Twttier. Guilarte creu que els pressupostos tenen inversions “que ningú vol” i que no resolen “la inseguretat i la falta de neteja”.

Votació definitiva al desembre

Ara s’obre un període de gairebé dos mesos per negociar els comptes amb tots els grups. La votació definitiva es farà al plenari de desembre. Tant els Comuns com el PSC han defensat aquest dimecres que la tramitació es tracta d’un primer pas i s’han mostrat disposats a negociar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a octubre 20, 2022 | 09:57
    Jordi octubre 20, 2022 | 09:57
    La militància d'ERC continua repetint com lloros "pressupost de Giró". No hi ha pressupost, no s'han aprovat pel consell executiu i no s'han enviat al Parlament. Unes indicacions és el que va fer el departament d'economia en funció d'un govern de coalició. Quan tu canvies el projecte de govern canvies el pressupost. Les consignes no ho expliquen. Els aprovarà amb PSOE i comuns, com ho farà amb el pressupost espanyol i el de Barcelona. Exactament com fa dos anys que fa ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa