Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC aposta ara per la convivència de policia i memorial a Via Laietana

L’Ajuntament de Barcelona tornarà a exigir al govern espanyol que tanqui la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana per reconvertir-la en un espai de memòria en record de les víctimes de tortures durant el franquisme. La iniciativa s’ha aprovat només amb els vots de BComú, ERC i JxCat, ja que el PSC ha canviat de parer i ara aposta perquè la Policia Nacional convisqui amb l’espai de memòria, tal com volia el PSOE.

Els republicans han transaccionat el text de la proposició amb els comuns i han sumat els vots de Junts, mentre que el PSC s’ha abstingut i Cs, PP i Barcelona pel Canvi han votat en contra. “La comissaria de Via Laietana no és un símbol de resistència de la policia: ha de ser un símbol de memòria de les barbaritats que van passar en aquest país quan la democràcia no existia”, ha criticat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas.

Tancament de justícia

“Demanar-ne el tancament no és ideologia, és justícia”, ha insistit. Coronas ha criticat que el PSC, amb la seva abstenció, “ha trencat amb la seva pròpia postura”, ja que fins ara sempre havia votat a favor de la iniciativa i fins i tot el grup parlamentari del PSC-Units hi estava d’acord fa tot just un mes. El diputat d’Units Ramon Espadaler va defensar que la comissaria de Via Laietana “porta dolor a molta gent”.

Espadaler va arribar a proposar que l’Ajuntament de Barcelona o la Generalitat de Catalunya podrien “oferir un solar” per facilitar el trasllat, tot i que va deixar el tancament de la comissaria en mans d’un acord entre administracions, on suposadament el PSC-Units hi havia de ser. Malgrat aquestes paraules, i una proposició no de llei aprovada al Congrés dels Diputats el 2017 amb els vots del PSOE, el govern espanyol fa setmanes que dilueix la qüestió i parla obertament de fer conviure la feina policial amb l’espai de memòria, una postura que el PSC ha decidit fer seva.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Àngel Drach a octubre 20, 2021 | 16:40
  Àngel Drach octubre 20, 2021 | 16:40
  Honradament: ni Comissaria ni Memorial de res. Plaça pública amb avis i canalla jugant !!
 2. Icona del comentari de: Dé-jà vu a octubre 20, 2021 | 17:08
  Dé-jà vu octubre 20, 2021 | 17:08
  Res de nou, en un partit sucursalista al capdavall sempre mana l'amo. Fora les forces d'ocupació.
 3. Icona del comentari de: En fi a octubre 20, 2021 | 18:12
  En fi octubre 20, 2021 | 18:12
  Jo aposto per posar a la delegacion del psoe a Catalunya, aquesta policia española, total, si entenen la mar de be
 4. Icona del comentari de: Ricard a octubre 20, 2021 | 19:30
  Ricard octubre 20, 2021 | 19:30
  Franco no hagués vist malament la proposta que té ara el psoe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa