El govern espanyol es nega a traspassar la comissaria de Via Laietana

Considera que la Policia Nacional ja dona un altre significat a l’edifici amb el seu dia a dia

El govern espanyol no té cap intenció de traspassar la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona sigui un memorial en record de les víctimes de la repressió i la tortura. El ministre de Presidència i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha assegurat en una entrevista a TVE que és “important” que l’edifici de Via Laietana segueixi sent una comissaria perquè la policia espanyol pugui “exercir les competències que té” i ha defensat que no cal traslladar els agents perquè puguis ser un “lloc de memòria”.

Les paraules de Bolaños arriben un dia després que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, admetés que la comissaria va ser “en el passat” un centre de repressió i tortura, però que la mateixa Policia Nacional dona un altre significat a l’edifici amb la seva feina diària en favor de la “democràcia”. Grande-Marlaska va tornar a defensar el seu número dos, el secretari d’Estat de Seguretat, Manuel Pérez Ruiz, que fas uns dies va dir que la prefectura és un “símbol de servei públic i democràcia de fa generacions”.

El Congrés va dir ‘Sí’ el 2017

“No hi ha millor manera de donar un altre significat a un lloc que va ser un punt de tortura que la tasca que fa avui la Policia Nacional vestida amb valors democràtics, constitucionals i lluitant contra la violència i contra l’odi”, va dir Grande-Marlaska. El ministre va respondre així a una pregunta de la senadora d’ERC, Adelina Escandell, que li va recordar les “tortures sistemàtiques organitzades des del poder contra la gent que defensava els drets civils i democràtics”.

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya fa temps que reclamen el traspàs de l’edifici de Via Laietana per poder-hi fer un memorial. De fet, fins i tot al Congrés dels Diputats es va aprovar al juny del 2017 una Proposició no de Llei d’ERC amb els vots de tots els partits excepte el PP, però des de llavors no s’ha donar cap passa per fer efectiu el traspàs i ara sembla que està més lluny que mai després que el PSOE hagi decidit bloquejar la iniciativa malgrat que compta amb el suport del PSC.

Comentaris

  A l'aguait 06/10/2021 12:00 pm
  Una altra presa de pèl d'un espanyolista que es vol fer el sord amb la manca d'ètica del règim espanyol
  Independentista 06/10/2021 12:24 pm
  Doncs ja sabem la solució. Un bon feix de cartutxos de dinamita i tot enlaire.
  Tano 06/10/2021 12:26 pm
  El govern "Escañol", te un morro que se'l trepitja.
  ulises 06/10/2021 12:45 pm
  los talibanes separatistas pretenden borrar del mapa cualquier sįmbolo español de tierras catalanas. Fueron los toros, ahora Vía Layetana ....les puede el odio irracional a todo lo español. Nunca España renunciará a Cataluña, y los separatistas deben saberlo. España nunca doblará las rodillas ante fantoches como Puchimon, siniestro personaje. Viva España! Viva la Guardia Civil! Viva el Ejército!!!
   Peter smich 06/10/2021 2:44 pm
   Viva el exertito, però e lrusso.
  Un altre sonat : La comissaria ja es va transferir el 2009 05/10/2021/2009/2008/2007/2006 06/10/2021 12:51 pm
  Què s'està demanant exactament? Perquè la Generalitat té exactament les mateixes atribucions que tenia l'estat espanyol en el moment del traspàs. Ho explico aquí: https://www.zoe.es/diario_zoe_viva_espana_arriba_22181. Si la Generalitat l'ha gestionada malament és ella qui en té la culpa del mal funcionament de la comissaria.
  Tano 06/10/2021 1:33 pm
  Diu molt d'un estat que no sap despendre's de llocs on es va tractar a persones de manera inhumana, no cal dir res mes, espanya es un país de merda.
  Covards miserables 06/10/2021 1:59 pm
  S'ha de ser molt covard i miserable per torturar a algú. Es mere8xerien que els fessin el mateix als qui protegeixen torturadors.
  Donec Perficiam 06/10/2021 2:03 pm
  Hipòcrites de meeeer..... salvapatries i feixistes. El que volen prou que ho sabem els catalans. Seguir tenint el poder i la força al cor de la ciutat per trinxar joves, treure ulls, i fer el que calgui per mantenir la sacro santa unitat de Caspaña. I que els possin medalles i els regalin caps de setmana a Salou.....tant de bó caigues un meteorit al damunt del seu edifici. No volem cap memorial. Ben a l'inrevés volem esborrar tot el mal que han fet durant dècades.
  Luisnomeacuerdo 06/10/2021 2:05 pm
  Os jodeis y saltais, ale a seguir vendiendo camisetas, tontos que sois tontos hasta mediodía y por la tarde también.
   Ha ha ha 06/10/2021 4:04 pm
   Has de ser més dur amb els teus comentaris Lluís no meo. Ai i així no ens ajudes, ens has d'atacar amb més odi contra Catalunya. Que la gent vegi que Espanya ens odia. Anima't gràcies.
  En fi 06/10/2021 3:13 pm
  Rufián, compleix la teva paraula i no donis suport als pressupostos
  X2 06/10/2021 4:01 pm
  Fora els feixistes ocupants, fora gentussa
  Tano 06/10/2021 4:11 pm
  Que se la fotin on els càpiga. Que se la confitin aquesta casa del terror.

Nou comentari