Els portaveus del grup d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián i Carolina Telechea, han reclamat la compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, després de les polèmiques paraules del seu número 2, Rafael Pérez Ruiz, que va afirmar que la comissaria de Via Laietana és un “símbol de servei públic i democràcia de fa generacions”. Els republicans han registrat una sol·licitud de compareixença en la qual demanen a Grande-Marlaska que expliqui els plan del govern espanyol per la prefectura, ja que en diverses ocasions s’ha proposat la conversió de l’edifici en un museu sobre la repressió franquista.

El secretari d’estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, va tornar a encendre els ànims durant el discurs que va pronunciar en els actes de celebració a Barcelona del patró de la Policia Nacional, els Àngels Custodis, on ha lliurat desenes de condecoracions a policies i civils. Pérez va assegurar que la comissaria de Via Laietana “ha estat i és un símbol de servei públic des de la qual diverses generacions de policies han contribuït i continuen contribuint a enfortir la democràcia”. El número 2 de Grande-Marlaska va obviar el passat tenebrós de la prefectura, que durant dècades va ser un centre tortura i repressió a la dissidència.

El futur de la comissaria de Via Laietana està a sobre de la taula del ministeri de l’Interior des de fa molt temps. A Catalunya la majoria de partits, inclòs el PSC, aposten per traslladar les dependències policials a un altre edifici de la ciutat i transformar la prefectura en un memorial en record de totes les víctimes de la repressió. La setmana passada, Ramon Espadaler va defensar durant un intens debat al Parlament la reconversió de la comissaria. “Aquest edifici porta dolor a molta gent”, va recordar el diputat de PSC-Units.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ALF a setembre 28, 2021 | 09:25
    ALF setembre 28, 2021 | 09:25
    Simbol de tortures, atrocitats i violacions
  2. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a setembre 28, 2021 | 10:10
    L'OBSERVADOR ASTORAT setembre 28, 2021 | 10:10
    https://www.totbarcelona.cat/politica/manual-de-tortures-aixi-era-la-repressio-a-la-via-laietana-147471/

Nou comentari

Comparteix