Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença la cursa electoral dels 8 aspirants a Síndic de Barcelona
  • CA

La ciutadania de Barcelona pot votar a partir d’aquest dilluns quin dels 8 aspirants a la Sindicatura de Greuges de Barcelona vol que assumeixi el càrrec aquest estiu, en substitució de Maria Assumpció Vilà. La fase de suport ciutadà s’allargarà un mes, fins al 19 de maig. És la segona vegada que la ciutadania pot votar de forma directa al nou síndic o síndica, després del procés electoral de 2016.

Les 8 persones que es presenten són David Bondia, Ricard de la Rosa, Rosa Cañadell, Jordi Giró, Zaida Muixí, Rafel López, Isabel Alonso i Ramon Nicolau, i substituiran l’actual Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà. Les seves biografies poden consultar-se aquí.

Consultiu però determinant

El procés té per objectiu apropar la institució a la ciutadania i donar a conèixer la seva funció “de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques davant l’administració”, ha informat l’Ajuntament aquest diumenge en un comunicat. També busca potenciar els mecanismes de democràcia activa entre la ciutadania. La votació no és vinculant, però si no hi ha cap causa major el resultat de les votacions és el principal factor decisori.

El procediment establert preveu que l’alcaldessa presenti al plenari el finalista, per ser votat amb àmplia majoria. L’Ajuntament preveu que el ple es pronunciï el proper juliol. Els veïns de Barcelona podran participar en el procés i oferir els seus suports a través de la plataforma Decidim.Barcelona, ​​on també hi haurà informació sobre els candidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa