Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni: “Parlem amb tothom, però seure només seiem amb els comuns”
  • CA

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni ha sortit al plató del Més 324, amb Xavier Grasset, a esquivar bales. Preguntat per les acusacions de formar part d’un pacte d’Estat per privar Ernest Maragall de l’alcaldia, ha aprofitat la paraula “estat” per ometre el requeriment i limitar-se a dir que “l’estat de la qüestió és que hi ha 15 regidors independentistes sobre un total de 41”. Preguntat pels retrets constants cap a Colau abans del 26 de maig i l’actual oferiment del seu equip per fer-la alcaldessa, ha etzibat que “el que ha canviat són unes eleccions” i la consciència que té vuit regidors. I, finalment, preguntat pels efectes que ha tingut el veto d’ERC a Miquel Iceta com a president del Senat, Collboni ha assegurat que els republicans “no són de fiar” perquè “quan arriba l’hora de fer un compromís els tremolen les cames”. A més, s’ha refermat en negociar únicament amb Ada Colau per formar un govern i ha assegurat que tot i que parlen amb tothom “seure només seiem amb els comuns”. 

En aquest sentit, Collboni ha indicat que després de les eleccions ha conversat amb tots els líders del grups municipals, tot i que alguns d’ells no ho vulguin expressar en públic, ha afegit. Tanmateix, a l’hora de teixir pactes, ha insistit en què serà “fidel als electors” i “coherent” amb allò que va dir en campanya electoral. Condicions que passen, necessàriament, per mantenir-se allunyat de l’independentisme. Així, el líder socialista ha garantit que mantindrà la seva posició ferma i rebutjarà qualsevol acord amb Maragall. De la mateixa manera, ha apostat per “un tàndem progressista pro-Barcelona amb els comuns”. 

En el moment en què Grasset li ha qüestionat amb quins suports es plantegen tirar endavant aquest projecte, Collboni ha defugit valorar la posició d’altres partits però ha recordat que alguns d’ells, com Barcelona Ciutat pel Canvi – C’s, ja han expressat la seva posició al respecte. En aquest cas, Manuel Valls va anunciar que cediria els vots per investir Colau de manera gratuïta si això implica evitar una alcaldia independentista. Sobre aquest concepte, el cap de llista dels socialistes ha incidit des d’un primer moment per recordar que ERC i JxCat únicament sumen 15 regidors dels 41 del consistori i que, a més, el sector sobiranista ha perdut els tres escons de la CUP. 

Més notícies
Collboni defuig la reunió que li proposa Maragall
Notícia: Collboni defuig la reunió que li proposa Maragall
Comparteix
El republicà l'havia convidat a seure per "contrastar el punt en el que es troba cada formació després de les eleccions"
Maragall busca evidenciar que els comuns i el PSC s’enroquen
Notícia: Maragall busca evidenciar que els comuns i el PSC s’enroquen
Comparteix
La renuncia al pacte a tres amb Colau i Forn i una proposta de reunió a Collboni només troben negatives a l'altra banda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa