Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni promet més inversió i actuar “sense dogmatisme” als 73 barris

Si ahir l’objectiu era demanar el vot moderat al districte de Sarrià – Sant Gervasi, avui ha tocat recordar les arrels progressistes del PSC a Ciutat Meridiana, un barri que mai ha fallat als socialistes. Jaume Collboni, rodejat de les principals cares de la seva candidatura –menys Laia Bonet, l’actual primera espasa dels socialistes a l’Ajuntament–, ha promès “recuperar els nivells d’inversió als barris del darrer alcalde socialista”, els quals ha xifrat en 750 milions d’euros anuals. “Cap alcalde o alcaldessa ha arribat a aquesta xifra durant els 12 anys següents”, ha criticat el cap de files de PSC malgrat haver aprovat tots els pressupostos de la legislatura.

Collboni s’ha definit com l'”esquerra de veritat” per haver fet “la transformació real”. L’alcaldable ha assegurat que el PSC sap “com fer-ho bé” i ha promès treballar “sense dogmatismes”, en una clara al·lusió a Ada Colau. Tal com ja ha fet en altres actes de campanya, el candidat s’ha erigit en “hereu d’una manera de fer” que va començar amb la transformació urbanística de Pasqual Maragall, del qual ha destacat alhora el seu “compromís” amb els 73 barris de la ciutat. “Va fer una de les transformacions més històriques de Barcelona i, en el seu últim dia de mandat, va dir que la seva feina més important com a alcalde va ser arreglar els barris”, ha recordat Collboni, que he definit les paraules de Maragall com una “lliçó”.

Collboni, envoltat dels membres de la seva candidatura | PSC
Collboni, envoltat dels membres de la seva candidatura | PSC

Un “contracte” amb els veïns

“Per mantenir la cohesió, cal més inversió; fets, no paraules”, ha comentat Collboni per presentar un “contracte amb els veïns i veïnes” amb 210 mesures de transformació als barris. “Són un gran compromís que hem fet a partir de propostes d’organitzacions veïnals”, ha explicat. Segons apunten des del PSC, aquesta inversió servirà per activar la recuperació de 30 interiors d’illa en vuit anys, per crear habitatge públic, cobrir la ronda de Dalt, o per dur a terme el pla de manteniment de l’espai públic o la finalització de la Rambla “abans d’acabar el mandat”.

L’alcalde “dels 73 barris”

Acompanyat dels que seran regidors socialistes si el PSC guanya el 28M, Collboni ha criticat de nou l’absència dels Comuns en alguns districtes. Una crítica habitual en aquesta campanya electoral, en què els socialistes ja van emfatitzar el paper del regidor de districte en el seu acte al barri de Sant Andreu, on Lucia Martin (BComú) és força criticada. El PSC no s’ha pronunciat, en canvi, de la situació que s’està vivint al Carmel, on Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha demanat a Collboni que retiri de la seva llista l’actual regidora d’Horta – Guinardó, Rosa Alarcón, per la seva gestió en la massificació dels búnquers.

En tot cas, el paper dels barris, les propostes per a aquests i els retrets a com els Comuns els han tractat durant aquest mandat, han centrat el míting d’aquest matí. “Si soc escollit alcalde, vull ser-ho dels 73 barris, no només d’alguns”, ha reiterat Collboni. “He demanat als nostres regidors que siguin regidors – alcalades dels barris. De nou tindrem un govern que escoltarà i quan els veïns piquin a la porta del barri es trobaran un alcalde o alcaldessa del seu districte”, ha conclòs abans d’atribuir al PSC la “descentralització dels barris”. En aquest sentit, Collboni ha volgut recordar que la figura del Consell de Barri “la va crear els socialistes” i que “no hi ha hagut cap més acte per empoderar els districtes” en els darrers anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a maig 25, 2023 | 17:00
    JordiP maig 25, 2023 | 17:00
    Sense dogmatismes? No em faci riure, senyor candidat. Sentir-lo parlar a vosté i percebre a la cara el xoc del dogma "jo sóc més que tú, sé més que tú i no se'm pot discutir". I el que diu el seu "capo", Illa, no li fa cap favor. "Posarem Barcelona en marxa, diu". En marxa! Què vol dir? Que fins ara Barcelona no marxava? Miri, senyor candidat: digui al seu cap Illa que Barcelona fa molts segles que està marxant i que no el necessitem, ni a ell ni cap català mesell com els que actualment formen la sucursal del PSOE a Catalunya per a res. Espero sincerament que ni vosté surti alcalde i ni els escons del PSC siguin necessaris al Govern municipal. Per mí, bon vent i barca nova per a tots els còmplices o víctimes conformades del 155. Em recorden el gos d'aquell pastor que, habituat a les pallisses, quan sent cridar l'amo acota el cap, abaixa la cua, s'encongeix i busca un racó on fer-se esfonadís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa