Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni signa amb el Govern un acord per ‘vendre’ Barcelona a Madrid
  • CA

La delegada del Govern a Madrid, la republicana Ester Capella, i el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració que vol potenciar “la promoció de Barcelona a Madrid“. Tal com ha informat l’Ajuntament en un comunicat, la idea és que es doni suport a les activitats institucionals que l’Ajuntament fa a Madrid. D’aquesta manera, es facilitaran les accions de l’Ajuntament i del govern municipal en els seus viatges a Madrid. Per part seva, Collboni ha celebrat a Twitter d’aquesta aliança compartint una foto del moment de la signatura.

L’acord recupera l’esperit d’una col·laboració que ja existia abans i que, segons ha indicat l’Ajuntament, havia donat bons resultats. D’altra banda, també preveu que es pugui cedir la Sala Centre Cultural – Llibreria Blanquerna per acollir activitats que promoguin la capital catalana.

Bou vol que Barcelona aculli l’Agència Estatal de Salut Pública (AESAP)

Una petició recent que també va mostrar el desig que Barcelona tingui més pes del que ara té dins de l’Estat, va provenir fa pocs dies el president del PP de Barcelona, Josep Bou. Tal com va assenyalar en un comunicat, volia demanar al govern municipal i la Generalitat que facin el necessari perquè la ciutat tingui punts de convertir-se en la seu de l’Agència Estatal de Salut Pública (AESAP). “Barcelona ja ha perdut moltes oportunitats, com la Seu Europea del Medicament o l’Hermitage, s’ha de treballar perquè la ciutat torni a ser la seu de grans institucions”, va dir.

Quan el govern espanyol va aprovar durant l’estiu passat la creació de l’AESAP, algunes comunitats autònomes (Aragó, Astúries i la Comunitat Valenciana) van dir que volien que el nou centre estigués en el seu territori. Catalunya i Barcelona, però, no ho han fet de moment. “No ens podem quedar enrere, s’ha de liderar la ciutat i tornar a convertir-la en la que era”, va insistir Bou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa