Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP vol que Barcelona sigui la seu de l’Agència Estatal de Salut Pública
  • CA

El el grup municipal del PP vol que Barcelona tingui, dins de l’estat espanyol, més pes del que ara té. Vol demanar al govern municipal i la Generalitat que facin les gestions necessàries perquè tingui opcions de convertir-se en la seu de l’Agència Estatal de Salut Pública (AESAP). “Barcelona ja ha perdut moltes oportunitats, com la Seu Europea del Medicament o l’Hermitage, s’ha de treballar perquè la ciutat torni a ser la seu de grans institucions”, ha dit el president del PP, Josep Bou.

Des que el govern espanyol va aprovar durant aquest estiu la creació de l’AESAP, autonomies com Aragó, Astúries i la Comunitat Valenciana han manifestat que volen que aquest nou centre s’instal·li en el seu territori. Per part seva, però, ni Catalunya ni Barcelona ho han fet de moment. “No ens podem quedar enrere, s’ha de liderar la ciutat i tornar a convertir-la en la que era”, ha insistit Bou.

Emergències sanitàries

Una de les raons per les quals el PP ha manifestat aquest desig és perquè en el món de després de la pandèmia és necessari destinar esforços en preparar-se per a futures emergències sanitàries. També considera important idear una estratègia de salut pública perquè hi hagi millor coordinació en l’àmbit autonòmic i europeu. “La pandèmia ens ha ensenyat que hem de prevenir i avançar-nos als problemes que puguin sorgir en matèria de salut en un futur”, ha insistit.

D’altra banda, el grup municipal ha informat que en la comissió de presidència preguntarà a l’Ajuntament si s’ha obert un expedient o investigació per l’incident que aquest estiu va cometre la gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Aida Guillén. La raó? Presumptament, Guillén hauria rebutjat la intervenció de la Guàrdia Urbana durant una festa alternativa a Can Vies. D’acord amb els sindicats policials, suposadament va dir a agents de la Unitat de Reforç d’Emergències i Proximitat que marxessin de Can Vies. “Ja ho vam denunciar aquest estiu i creiem que cal fer seguiment del fet donada la seva gravetat. És intolerable que un càrrec mitjà de l’Ajuntament doni ordres a la Guàrdia Urbana i l’impedeixi fer la seva feina. Estem farts que la policia de tots els barcelonins rebi ordres polítiques”, ha denunciat Bou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa