Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix a Colau que planti cara a Madrid per la falta d’inversions

Que els pressupostos generals de l’Estat són una cosa sobre el paper i una altra quan es valora la inversió executada és una realitat massa vegades constatada a Catalunya. Però les darreres xifres, sobretot comparades amb Madrid, evidencien un tracte discriminatori evident. Les dades publicades pel ministeri d’Hisenda informen que Catalunya només va rebre un 35,8% del pressupost establert inicialment per al 2021, mentre que a Madrid es va executar el 184%. Unes dades que no són una excepció, sinó que se sumen a una trajectòria històrica d’una execució sempre per sota de la mitjana de l’Estat.

ERC vol que Barcelona es planti

Davant d’aquest tracte discriminatori, el grup municipal d’ERC a Barcelona ha exigit al bipartit Colau-Collboni que la ciutat “digui prou”, reclami un fons de compensació per la manca d’inversió a la ciutat i quantifiqui l’impacte econòmic que ha suposat.“Barcelona ha de fer sentir la seva veu i defensar els interessos dels seus veïns i veïnes, maltractats sistemàticament i des de fa molts anys”, ha assenyalat el portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Jordi Coronas, en una roda de premsa. De fet, ERC presentarà una proposició al plenari de demà perquè el consistori denunciï els incompliments de l’Estat en matèria d’execució pressupostària. En concret, el text que sotmetran a votació els republicans reclama que Colau i Collboni reclamin a la Moncloa un fons de compensació per a corregir les pèrdues econòmiques generades des del 2014 al 2021 pels incompliments pressupostaris, i que aquests es quantifiquin.

Silenci del bipartit

ERC acusa el govern de Comuns i PSC de restar en “silenci absolut quan es tracta de ser exigents cap al govern de l’Estat en benefici de la ciutat”, i en aquest sentit Coronas creu que el consistori ha de dir “prou a pluges de milions que no arriben mai”. Per altra banda, el text que presenta ERC exigeix mecanismes i mesures per garantir que allò pressupostat i no executat el 2021 es realitzi durant el 2022 i el 2023, i que el consistori reclami al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que abans que acabi l’estiu hagi formulat la planificació i concreció d’aquestes actuacions.

Desfer o reformular els horaris comercials

Per altra banda, ERC també presentarà batalla amb la qüestió dels nous horaris comercials, que permeten obrir tots els diumenges fins el 15 de setembre i que han generat moltes queixes dels treballadors. I és que s’ha sabut que no s’estan complint els convenis laborals. En aquest sentit, ERC és contundent: “L’acord s’ha de complir, i si no es compleix s’haurà de desfer o reformular”, defensa Coronas, que ha avançat que demanaran que tant l’Ajuntament com les patronals que van signar l’acord garanteixin que tots els punts es compliran. “No pot haver empreses saltant-se el conveni i fent recaure el pes d’obrir els diumenges sobre uns treballadors i treballadores que ja de per sí tenen condicions laborals molt precàries”, sentencia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a juny 22, 2022 | 13:14
    Guaita-que-fan-ara juny 22, 2022 | 13:14
    Ja podeu anar exigint a una que porta el lema d'aquella antiga dita, des de que va entrar a l'Ajuntament: "Afarta'm i diguem moro" o posat al dia "Afarta'm i diguem mora"

Nou comentari

Comparteix