Jaume Collboni esgota la campanya amb el missatge que va enviar només començar. Veu a tocar el canvi a l’ajuntament i dona per fet que aquest canvi el protagonitzarà ell. El PSC ha fet aquest dijous a la Fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu el míting central, aplegant segons els organitzadors unes 2.000 persones. Collboni ha rebut el suport de la plana major socialita: Pedro Sánchez, Josep Borrell, Miquel Iceta, Núria Marín, i també del candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Frans Timmermans.

El candidat socialista ha centrat el discurs en crítiques insistents contra el projecte independentista i també contra el posicionament d’Ada Colau en el procés. “L’Ajuntament ha d’estar al servei de la gent”, ha demanat. Per això mateix, ha alertat, cal guanyar diumenge, “perquè l’independentisme no sotmeti la ciutat de Barcelona, ni per la porta de davant, com vol fer Maragall, ni per la del darrere com vol Colau”. El candidat socialista ha resumit el seu projecte en una frase: “Barcelona, primer: la defensarem”.

Collboni troba que “la carrera està oberta” i que “pot venir d’un vot” que Barcelona tingui o no un alcalde socialista, “que posi Barcelona per damunt de tot”. Collboni té el pressentiment que a la capital catalana s’acosta un canvi: “Tothom diu que Barcelona té ganes de canvi, hi ha una flaire, una llum perquè el canvi socialista és a tocar, tothom ho veu i tothom ens ho diu”. El candidat socialista ha presentat el vot al PSC com una tríada de garanties: “Un alcalde progressista que governarà per tots, d’un bon govern i que Barcelona no quedarà subordinada a l’independentisme, ni per activa ni per passiva”.

Sánchez aposta per la “convivència”

Pedro Sánchez s’ha bolcat en al defensa de la candidatura de Collboni per Barcelona i ha manifestat que les eleccions de diumenge presenten dues opcions: “avançar o retrocedir, enquistant problemes i dividint”. El president del govern espanyol en funcions ha afirmat que Maragall i Colau representen “sotmetre Barcelona i subordinar-la als interessos personals del procés independentista”. Sánchez ha apostat per una proposta de “convivència” centrada en “el futur” i “el compromís per Barcelona” que és “el que representa Jaume Collboni”.

De la seva banda, Miquel Iceta ha dit que Barcelona “ha perdut pistonada els darrers anys” i que Colau “ha fracassat” perquè “s’ha subordinat al procés independentista””. Ara, creu Iceta, “estem davant d’un veritable retrocés”. Iceta ha dit que volen tornar a la Barcelona que van fer els “alcaldes socialistes”, la Barcelona “que estimem”, i ha subratllat que cal “no deixar Barcelona en mans del pacte Colau-ERC”. Per això, ha afegit, “només el vot de Collboni garanteix que Barcelona no segueixi subordinada”.

Borrell: “Colau és fum i violes, xerrameca”

A favor de Collboni també ha parlat Josep Brorrell, remarcant que en aquestes eleccions es presenten tres projectes per la ciutat: “la Barcelona dels convergents al servei dels independentistesla de Colau que és la del fum fum fum i violes, xerrameca, però de gestionar la ciutat res, i el model del socialisme”. El míting també ha comptat amb l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que ha intervingut en representació dels alcaldes socialistes. Marín s’ha mostrat convençuda que Collboni serà “l’alcalde de Barcelona i de la capital de Catalunya, molt millor que Colau i Maragall”. “Seràs l’alcalde de tots i totes —li ha dit—, l’alcalde que escolta, que defensa una ciutat forta, valenta i ambiciosa”.

Més notícies

Collboni, a Colau: “S’han fet xocolatades i dibuixos, però ja prou: la gent no viu en plànols”

Notícia: Collboni, a Colau: “S’han fet xocolatades i dibuixos, però ja prou: la gent no viu en plànols”
Comparteix
"Teatro, la vida es puro teatro", ha ironitzat Collboni sobre el cara a cara que tindran l'alcaldessa i Ernest Maragall divendres vinent
Notícia: Collboni, a Colau: “S’han fet xocolatades i dibuixos, però ja prou: la gent no viu en plànols” - Mobile

Laura Pérez, sobre Maragall, Valls i Collboni: “Són fills sans del patriarcat”

Notícia: Laura Pérez, sobre Maragall, Valls i Collboni: “Són fills sans del patriarcat”
Comparteix
En un acte de reivindicació dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBI, Ada Colau ha situat les polítiques de la diversitat com una "oportunitat democratitzadora"
Notícia: Laura Pérez, sobre Maragall, Valls i Collboni: “Són fills sans del patriarcat” - Mobile

Nou comentari

Comparteix