Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni, a Colau: “S’han fet xocolatades i dibuixos, però ja prou: la gent no viu en plànols”
  • CA

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, creu que el cara a cara entre la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i el d’ERC, Ernest Maragall, programat per divendres al matí, serà només una escenificació perquè “a l’hora de la veritat, pactaran”. “Teatro, la vida es puro teatro”, ha ironitzat Collboni, parafrasejant la famosa cançó, després de considerar que és ell qui hauria de mantenir un cara a cara amb el candidat republicà perquè “hi ha diferències evidents”. En un acte a l’Orfeó Gracienc, l’alcaldable del PSC també ha atacat, per primer cop a la campanya, de manera directa, el candidat de Barcelona pel Canvi- Cs, Manuel Valls. “Hi ha candidats que han vingut a provar fortuna i que no poden estimar Barcelona perquè no la coneixen”, ha etzibat.

El candidat també ha desaprovat la gestió de Colau als barris en considerar que el govern ha fet feina sense sortir dels despatxos. “S’ha de governar la ciutat amb humilitat, escoltant, dialogant i rectificant si cal”, ha sostingut. Encara en la crítica, el candidat ha censurat que el govern de Colau hagi deixat pendents diversos projectes. “S’han fet xocolatades i dibuixos, però ja prou: la gent no viu en plànols, maquetes ni renders, que no es tradueixen en res”, ha carregat. 

Sobre Valls, Collboni ha carregat contra aquells que “han vingut fa pocs mesos” i ha dit que poden “venir a fer turisme” però que “la ciutat s’ha de viure i se l’ha d’estimar per canviar-la des de la proximitat”. “Has hagut de parlar amb la gent, has de posar rostres, il·lusions per saber què vol la ciutat i què volen els barcelonins. No es pot estimar de veritat una cosa que no coneixes“, ha reblat el candidat.

Collboni també ha entrat en el cos a cos amb Maragall i ERC, “que van de bons jans, que diuen que volen diàleg”. “Quin gran servei al diàleg, quin gran servei a buscar una solució acordada, vetant Iceta”, ha dit el candidat, que ha posat en dubte que es vulgui resoldre el conflicte. “O és que no volen solucions perquè si n’arriben, el seu relat s’acaba?”, ha continuat. 

82 solars buits, critiquen

Els socialistes han presentat les vint mesures que desplegaran en els 100 primers dies de govern. D’aquestes, ha destacat que convocarà la junta local de seguretat per planificar aquesta matèria; “tornar a posar en marxa” la producció d’habitatge protegit en 82 solars que ara estan buits i encarregar el cobriment total de la ronda de Dalt. Collboni s’ha mostrat confiat que ja tenen assegurat el vuitè regidor i ha dit que ara “van a pel desè”. 

La número 2 de Collboni, Laia Bonet, s’ha proposat recuperar el pacte que en els darrers mandats “s’ha esberlat”. Ha considerat que amb Xavier Trias com a alcalde es va supeditar el consistori a la Generalitat i que, en mans dels comuns, amb Ada Colau com a alcaldessa, s’ha governat malament perquè ho han fet sota la “lògica de creure que tens la solució”. Bonet ha reivindicat que Barcelona “només es pot governar des del diàleg” i, a pocs dies de les eleccions, ha demanat a la ciutadania “ajudar” els indecisos a “reflexionar” sobre el què hi ha en joc el 26-M.

Més notícies
El cara a cara entre Maragall i Colau serà divendres a SER Catalunya
Notícia: El cara a cara entre Maragall i Colau serà divendres a SER Catalunya
Comparteix
Les dues candidatures confirmen que han acordat com a data l'últim dia hàbil de la campanya electoral
Laura Pérez, sobre Maragall, Valls i Collboni: “Són fills sans del patriarcat”
Notícia: Laura Pérez, sobre Maragall, Valls i Collboni: “Són fills sans del patriarcat”
Comparteix
En un acte de reivindicació dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBI, Ada Colau ha situat les polítiques de la diversitat com una "oportunitat democratitzadora"
Collboni proposa “reconquerir el front litoral” i afrontar una “nova gran transformació urbana”
Notícia: Collboni proposa “reconquerir el front litoral” i afrontar una “nova gran transformació urbana”
Comparteix
El candidat del PSC torna a carregar contra un possible pacte Colau-Maragall i evita descartar pactes amb la dreta
Jaume Collboni: “Amb Colau teníem discrepàncies però la roba bruta es rentava a casa”
Notícia: Jaume Collboni: “Amb Colau teníem discrepàncies però la roba bruta es rentava a casa”
Comparteix
L'alcaldable del PSC defensa el catalanisme socialista, vol que Colau porti la Generalitat als tribunals i esquiva concretar una solució pel MACBA i el CAP del Raval Nord

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa