Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni proposa “reconquerir el front litoral” i afrontar una “nova gran transformació urbana”
  • CA

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dimarts un nou pla urbanístic per “reconquerir el front litoral” i afrontar una “nova gran transformació urbana” amb un horitzó a 10 anys vista. “L’urbanisme dels últims 10 anys, durant els mandats de Trias i Colau, ha estat una suma de pedaços, improvisacions i proves pilot”, ha criticat.

Un dels eixos centrals de la seva proposta passa per “relligar tot el front marítim”, des de la Zona Franca fins a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs, perquè també en puguin gaudia els ciutadans. “No podem cedir més espais per l’ús intensiu dels turistes”, ha dit. El pla passa per la reconversió del Morrot en una zona d’activitat econòmica per a empreses tecnològiques, la recuperació del Port Olímpic per a usos esportius i recreatius i la unificació de tot el front marítim de Sant Martí per dotar-lo de cohesió i continuïtat.

Alerta pel pacte Colau-Maragall

Collboni ha reiterat que no pactarà amb els partits independentistes i ha alertat que Ada Colau i Ernest Maragall estan preparant un pacte que seria la suma del “mal govern” dels comuns –tot i que durant un any i mig el PSC governar amb ells– i el “conflicte” que els republicans portaran a l’Ajuntament si guanyen les eleccions. “Pretenen fer un cara a cara que serà un ball prenupcial”, ha ironitzat el líder socialista.

Respecte a possibles pactes de govern si no és la força més votada –la majoria d’enquestes situen el PSC en tercera posició a força distància d’ERC i BComú–, Collboni ha esquivat respondre si estaria disposat a pactar amb Manuel Valls i el PP. “En aquestes eleccions la dreta no suposa una amenaça, el risc és la suma d’un alcalde independentista o la victòria d’una candidata com la senyora Colau”, ha insistit.

Repensar la ciutat

L’encara regidor del PSC, Daniel Mòdol, ha explicat que per “reformular tot el litoral i redescobrir el contacte amb el mar” calen actuacions al Paral·lel, al moll de la Fusta, Via Laietana, la Rambla, Montjuïc, la Ciutadella i el Forùm, una “reforma urbana molt ambiciosa” que ha de portar “activitat econòmica i petits equipaments” a primera línia de mar.

Per la seva banda, la número 2 del PSC a l’alcaldia, Laia Bonet, ha fet un discurs més social i ha demanat “aixecar la mirada” per repensar Barcelona. “Volem una ciutat més amable, més verda, més justa i més equitativa, que no deixi ningú enrere”, ha dit.

Més notícies
L'alcaldable socialista, Jaume Collboni, a l'inici de l'acte a la Marina.| A. L.
Collboni es veu com a alcalde amb el “3 per 1”: progressisme, “bon govern” i unionisme
Notícia: Collboni es veu com a alcalde amb el “3 per 1”: progressisme, “bon govern” i unionisme
Comparteix
El candidat socialista afirma que "està tot obert" i la cursa a l'alcaldia estarà entre ell, Colau i Maragall
Collboni promet 1.000 agents de la Guàrdia Urbana per acabar la “crisi d’inseguretat”
Notícia: Collboni promet 1.000 agents de la Guàrdia Urbana per acabar la “crisi d’inseguretat”
Comparteix
Exigirà el desplegament de 400 Mossos d'Esquadra perquè Barcelona “torni a ser exemplar en seguretat i civisme”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa