Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni es veu com a alcalde amb el “3 per 1”: progressisme, “bon govern” i unionisme
  • CA

“Està tot obert i això és cosa de tres”. El candidat del PSC, Jaume Collboni, s’ha situat com a ferm candidat a guanyar les eleccions el 26M i ser alcalde de Barcelona. I aposta per un “3×1” per liderar el consistori barceloní: progressisme, “bon govern” i unionisme. L’alcaldable socialista, a qui algunes enquestes situen en un empat amb Ada Colau i Maragall, ha assegurat que no permetrà que l’independentisme obtingui l’alcaldia, “com sí farà l’actual alcaldessa”. Collboni ha apel·lat als indecisos perquè el votin en un acte celebrat al poliesportiu municipal La Marina. 

El candidat socialista, que ha ballat a ritme de Tornem a ser Barcelona, una cançó de Petitet per al PSC, ha apel·lat als “patriotes barcelonins” per recuperar l’alcaldia en un acte en què han participat el futur president del Senat, Manuel Cruz; la proposta del PSOE per presidir el Congrés, Meritxell Batet, i del secretari general del PSC, Miquel Iceta. Collboni ha incidit en la suposada connivència de Colau amb l’independentisme, i ha avisat que la candidata a la reelecció està disposada a fer alcalde un candidat partidari de la república catalana.

L’alcaldable socialista ha dit que vol ser “l’alcalde de tots”. “Portem massa anys amb alcaldes que han governat contra una part de la població”, ha lamentat. Collboni ha centrat les crítiques en Colau, i ha resumit la gestió de l’alcaldessa en un joc de paraules: “Ada no ha hecho nada”. També s’ha reivindicat com l’alcalde dels barris. “Ser alcalde socialista és estar obsessionat amb els problemes dels barcelonins”, ha manifestat, recordant la gestió dels anteriors batlles socialistes Jordi Hereu, Narcís Serra, Pasqual Maragall i Joan Clos.

Collboni ha rebut el suport d’Iceta, que ha deplorat la gestió de Colau. “No n’hi ha prou amb bones intencions i fotogènia”, ha criticat, recordant que Jordi Hereu va construir “4.000 països” i Colau només “700”.

Meritxell Batet ha qualificat l’alcaldable socialista com “l’únic alcaldable de debò”. “Estàs obligat a guanyar les eleccions!”, ha exclamat la que podria ser la pròxima presidenta del Congrés. “Els barcelonins ens mereixem tornar a estar orgullosos”, ha sentenciat.

El proper president del Senat, Manuel Cruz, ha atribuït “l’estancament” de Barcelona a la “inacció” i la “incompetència”, tot i que no ha esmentat Colau com a responsable. De Collboni ha dit que no hi ha cap altra opció.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ara es l'hora catalans sobirans.....som-hi..... a maig 20, 2019 | 19:56
    Ara es l'hora catalans sobirans.....som-hi..... maig 20, 2019 | 19:56
    Aquest es el lider de Tabarnia, no podem diversificar el vot, i que segueixi governant a BCN el unionisme, per BCN voteu ERC, per Europa Puigdemont, fem-ho per Catalunya lliure i sobirana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa