Collboni diu estar convençut que serà el pròxim alcalde de Barcelona

Jaume Collboni ha assegurat aquest diumenge que, d’aquí a 500 dies, serà alcalde de Barcelona. A banda que abans caldrà votar a les eleccions municipals de maig de 2023 per definir el futur de l’Ajuntament, les altes expectatives que expressa l’actual primer tinent d’alcalde de Barcelona estan en tot cas condicionades al fet que el PSC ratifiqui abans si l’escull per tercer cop com a candidat. Els últims mesos han proliferat les especulacions sobre quina és el cartell electoral que l’executiva del partit prefereix, davant una contesa en què els socialistes confien a sortir amb aspiracions de triomf, que no assoleixen des de 2007.

El nom del líder parlamentari i nou primer secretari del partit, Salvador Illa, s’ha mencionat com a possible substitut de Collboni, per donar un cop d’efecte en els sondejos i afermar opcions de victòria. En tot cas, Illa ha avalat Collboni situant-lo com un dels seus cinc vicesecretaris a la nova executiva del PSC que la militància haurà de validar aquest diumenge.

“Barcelona necessita un alcalde socialista. Jo seré el proper alcalde socialista de Barcelona”, ha brandat Collboni durant el congrés extraordinari que la formació celebra aquest cap de setmana. En la cimera del PSC, ha avançat que, si és escollit, serà un alcalde de retrobament, que farà una Barcelona oberta, gran, competitiva, confiada, optimista i de la prosperitat compartida, segons les paraules. Alhora, ha reivindicat el PSC com a peça clau per “poder anar pel carrer de la mà amb qui vulguis sense ser jutjat ni agredit”, ha destacat. “Això és el que els socialistes hem portat a aquest país”, ha dit.

En la seva intervenció, Collboni ha defensat una Barcelona que es caracteritzi per ser “oberta, competitiva, amable, justa i de prosperitat compartida”. En aquest sentit, ha cridat a “recuperar Barcelona”, la ciutat que governa en coalició amb els comuns de l’alcaldessa Ada Colau. El primer tinent d’alcalde ha predicat “diàleg i transformació compartida” en la idea de recuperació que ha postulat.

Segons ha informat el partit en un comunicat, el dirigent ha reivindicat la contribució a la ciutat de l’exalcalde Jordi Hereu, que ha resumit amb la consigna “73 barris, 500 equipaments”. “La Barcelona dels 15 minuts que molts ara creuen haver descobert”, ha afegit.

Comentaris

    Barceloní Desembre 19, 2021 | 08:01
    És possible; al pais dels cecs el borni és el rei.
    Tano Desembre 19, 2021 | 09:14
    Déu guardi als catalans. Un sociata al ajuntament?. Mai a la vida.

Nou comentari

Més notícies
El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor de Pressupostos, Jordi Martí  / ACN

El govern Colau inclou 55 milions per comprar habitatge als pressupostos

L'executiu ha negociat amb l'oposició el destí de 183 milions que quedaven pendents d'assignar
La botiga i la propietària històrica d'El Ingenio, un local ara venut a l'Ajuntament de Barcelona / ACN

Barcelona compra 50 locals comercials, entre ells el de ‘El Ingenio’

L’Ajuntament ha destinat 16 milions d’euros al programa de baixos de protecció oficial