Colau reivindica que el dentista municipal per a veïns pobres segueix operatiu

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha reivindicat aquest divendres que el dentista municipal per a veïns vulnerables impulsat per l’Ajuntament el passat mandat segueix “plenament vigent”, tot i que un jutjat anul·lés aquesta setmana l’ampliació dels serveis al conjunt de la ciutadania per facilitar l’accés de tothom a la salut bucodental. El projecte amb accés universal encara no està en marxa, però segons va avançar el consistori en presentar-lo estarà dirigit a tota la ciutadania amb independència del seu nivell de renda i oferirà preus entre un 10% i un 40% per sota de la mitjana de mercat lliure.

“Ens han escrit diverses persones alarmades preguntant-nos si han tancat el Dentista Municipal que vam posar en marxa a Barcelona. És important que se sàpiga que el dentista municipal per a persones vulnerables, que ja ha atès més de 2.000 persones, segueix plenament vigent”, ha explicat Colau en un missatge a Instagram recollit per Europa Press.

La sentència del jutjat contenciós administratiu número 7, a la qual ha tingut accés Europa Press, estima el recurs del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC) contra el dentista municipal d’accés universal, al considerar que l’Ajuntament no té competència en aquesta matèria. “Segons el jutge estem envaint competències, ja que el dentista públic l’hauria de fer la Generalitat. Ja m’agradaria que ho fes la Generalitat!”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Per això ha reiterat que mentre la Generalitat no s’ocupi d’aquesta matèria, l’Ajuntament “farà el possible per protegir la salut bucodental”, pel que ha explicat que recorreran la sentència per aconseguir que el dentista municipal sigui una realitat.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ja va explicar dimecres a aquest diari que la sentència “deixa intacte el projecte de dentista municipal” almenys fins que sigui ferma: “Hi seguim treballant per posar-lo en marxa aviat”. Tarafa ha matisat que la sentència només afecta el futur operador municipal, no a la resta de serveis que ja es presten a persones vulnerables, com les dues clíniques gratuïtes de Torre Baró i la Nova Esquerra de l’Eixample o la nova clínica conjunta amb Sant Joan de Déu per a infants vulnerables i persones sense llar, que segueixen funcionant amb normalitat.

Nou comentari

Més notícies
La sentència no afecta els serveis odontològics per a persones sense recursos / SJD

Un jutjat tomba el projecte de dentista municipal de Colau

La sentència només afecta al futur operador públic, que encara no està en marxa
L'odontòleg Llàtzer Fernández atén una de les pacients del servei gratuït per a persones en situació de vulnerabilitat / ACN

Barcelona obre una segona clínica dental gratuïta

El nou local permetrà ampliar un 33% les hores d'atenció del servei destinat a persones vulnerables