Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama més ajudes al Govern per compensar el tancament dels bars
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al Govern “ajudes reals” al sector de la restauració després d’ordenar el tancament de bars i restaurants per prevenir els contagis. En declaracions a TV3, l’alcaldessa ha assegurat que els ajuts de 40 milions d’euros que el Govern va anunciar són “absolutament insuficients” i espera “molt més”. En aquest sentit, ha instat l’executiu a presentar “mesures a l’alçada d’una decisió tan dràstica” després de la reunió del Consell Executiu del dimarts.

Fa uns dies el govern d’Ada Colau va tancar files amb les restriccions anunciades aquest migdia pel Govern, lluny de la confrontació que exhibeix la ciutat de Madrid. Però va reclamar a la Generalitat màxima celeritat en la concreció de les ajudes promeses als sectors afectats. L’alcaldessa va posar el focus en la restauració i va lamentar que no es detallessin més quan es van anunciar les restriccions. “Acompanyarem en tot el que estigui i entenem que s’ha d’actuar, però també s’ha d’acompanyar aquests sectors perquè no morin”.

Les ajudes s’aproven dimarts

L’ajuda de la Generalitat, segons va avançar el vicepresident Pere Aragonès, es donarà a conèixer dimarts, s’aprovarà amb un reial decret i mobilitzarà uns 40 milions d’euros. Ada Colau ja va insinuar que no li semblava bé la xifra: “No sabem si serà suficient”. I va treure pit dels 17 milions d’euros en ajudes que ha destinat l’Ajuntament de Barcelona i ha remarcat que els governs locals són “l’única administració que no ha tingut accés a fons extraordinaris”. També va destacar que el seu executiu està interessat sobretot en què les ajudes per la restauració siguin “ràpides” i “suficients” i ha pregat la màxima “ambició” en dissenyar-les.

El sector de la restauració “ho està fent bé i ha fet grans esforços per adaptar-se”, va reconèixer, però la pròpia activitat de menjar i beure en companyia fa que la ciutadania es “relaxi” i es produeixin contagis en l’àmbit de “l’oci informal”. En aquest sentit, va assenyalar que en l’última setmana es van produïr 3.000 contagis a Barcelona: “Aquesta velocitat ens ha de posar en alerta a tots”. Ciutat Vella i Nou Barris, segons Colau, serien els territoris on més creix la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa