Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana tenir pressupostos de la Generalitat per afrontar la inflació

Durant l’acte d’homenatge a Lluís Companys amb motiu del 82è aniversari del seu afusellament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que és important tenir pressupostos de la Generalitat i de la resta d’institucions catalanes per donar resposta a les necessitats de les persones en uns moments tan difícils com els d’ara. En aquest sentit, ha parlat de com la inflació i l’encariment del cost de la vida està repercutint en la ciutadania. “És necessari que hi hagi pressupostos perquè si no és impossible reforçar els serveis públics i atendre les necessitats més urgents”, ha alertat en el fossat de Santa Eulàlia.

És per això que l’alcaldessa ha indicat que cal que totes les institucions col·laborin per perseguir els objectius comuns que tenen: atendre la ciutadania, “especialment la més vulnerable”. “Ens preocupa veure que tenim unes institucions afeblides, cal reforçar-les amb majories àmplies i sòlides”, ha afegit.

Asens insisteix que cal que els demòcrates, els catalanistes i els republicans uneixin les seves forces

Per part seva, el portaveu d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha recordat que el mandat de Companys ha de servir perquè els demòcrates, els catalanistes i els republicans uneixin les seves forces. Davant d’això, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “passar de les paraules als fets”. Des del seu punt de vista, és la manera de construir aliances i recuperar “els consensos” del 80% que ha enfortit al país en el passat.

D’altra banda, les paraules d’Aragonès han fet referència a Companys, a qui Catalunya homenatja cada 15 d’octubre, quan va ser afusellat pel règim franquista. Ha dit que la seva memòria és la representació de la no rendició de les institucions catalanes i que, a més, és un símbol de la lluita antifeixista catalana. En aquest sentit, Aragonès ha recalcat que “contra el feixisme s’hi va de cara”. A més, també ha insistit que cal treballar més la memòria antifeixista.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a octubre 15, 2022 | 14:39
    Mala peça octubre 15, 2022 | 14:39
    Que la colau participi en aquest homenatge, és un insult als catalans
  2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 15, 2022 | 14:39
    Ricard octubre 15, 2022 | 14:39
    Colau, un cop més, demostra que Catalunya ni el seu President màrtir no li importen gens. Avui no tacava. Però a ells se li en refot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa