Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau manté el fortí inexpugnable del barri més petit de Barcelona

La derrota dels Comuns a les eleccions d’aquest 28M ha allunyat definitivament Ada Colau d’un tercer mandat a l’alcaldia. La candidata de Barcelona En Comú s’ha quedat finalment amb nou regidors i ha concentrat el 19,8% dels vots, una xifra lleugerament inferior al 20,7% dels suports obtinguts el 2019 i molt lluny del 25,7% que van obtenir ara fa vuit anys.

Des de la seva fulgurant irrupció a l’Ajuntament l’any 2015, quan van aconseguir onze regidors i es van imposar 53 dels 73 barris de la ciutat, els Comuns han anat perdent progressivament pistonada a les urnes, reduint la seva presència majoritària a només 14 de les zones de la capital catalana fa quatre anys. Aquesta tendència s’ha revertit subtilment en les eleccions d’aquest diumenge, on la formació encapçalada per Colau ha guanyat en 17 barris.

Tres victòries folgades consecutives

Ara bé, en aquests vuit anys hi ha hagut un indret de la ciutat que s’ha mantingut sempre fidel a BComú, convertint-se en un verdader fortí inexpugnable durant tres comicis consecutius. Parlem de la Clota. Aquesta zona d’origen rural ubicada al districte d’Horta-Guinardó té l’honor de ser el barri més petit de tota Barcelona, amb només 18 hectàrees de superfície i menys de mil habitants.

Els veïns d’aquest reducte encaixat entre el Carmel i Vall d’Hebron, però, també tenen el curiós honor de ser el barri més fidel a Colau de la capital catalana. Els Comuns van obtenir en aquest indret un 36,8% del total de vots a les eleccions del 2015 i van repetir les bones xifres l’any 2019, quan també es van imposar amb el 32,1% de les paperetes, convertint-se en la zona on la fins ara batllessa va obtenir millors resultats de tota la ciutat. En els comicis celebrats aquest diumenge, la formació va concentrar el 27,82% dels vots, una xifra que suposa una davallada considerable, però que en cap moment ha fet perillar el domini indiscutible del partit en aquesta zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa