L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït aquest dimecres a Joan Subirats la seva tasca els darrers anys com a tinent de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. En roda de premsa conjunta i amb presència d’altres membres del govern municipal, Colau ha anunciat formalment que Subirats deixa el càrrec, li ha agraït el seu “compromís” amb el projecte de transformació de Barcelona i ha destacat que deixa un “enorme llegat” com ara les biennals de ciència i pensament, el primer Pla de Ciència de la ciutat o un Pacte per la Cultura consensuat amb tots els grups municipals.

En una conferència de premsa en què ha homenatjat qui va ser el seu número dos a les municipals de 2019, Colau ha manifestat gratitud a Subirats per haver situat la cultura, la ciència i l’educació com una “prioritat” en l’agenda política. Li ha reconegut el reforç pressupostari reivindicat pel sector cultural -ara és un 6% del pressupost municipal- però sobretot el seu “lideratge i impuls”.

L’alcaldessa també ha destacat la seva capacitat de diàleg i consens amb un tarannà “discret però determinat”. També ha posat en valor la convicció que la cultura era un dret fonamental en un any complicat per la pandèmia. Per últim, Colau també ha agraït que Subirats acceptés comprometre’s amb Barcelona en Comú i assumir un càrrec com a servidor públic. “Persones com ell, intel·lectuals i de pensament, són necessàries en política”, ha defensat l’alcaldessa.

L’Hermitage, “insatisfactori”

Per altra banda, Colau ha matisat que ja havien acordat que deixaria el càrrec coincidint amb la jubilació a la Universitat. En el seu torn, Subirats ha assegurat que no se’n penedeix d’haver acceptat el repte d’exercir de regidor i ha afirmat que ha après molt en el càrrec. També ha precisat que no es retira de la política sinó que deixa responsabilitats directes. Amb tot, Subirats ha avisat que seguirà “actiu” i “molt vinculat” al projecte de Barcelona en Comú. Preguntat per l’Hermitage, Subirats ha reiterat que des del punt de vista cultural el projecte és “insatisfactori”. Altra cosa, ha dit, és que pugui anar “agafant contingut”.

Colau ha detallat que la carpeta que fins ara tenia Subirats l’assumirà Jordi Martí, que seguirà com a regidor de Presidència, Economia i Pressupostos. Amb tot, per alliberar-se, Martí deixarà la regidoria de l’Eixample, que l’assumirà Pau González, fins ara conseller dels comuns al districte d’Horta-Guinardó. González també reforçarà l’àrea d’Educació.

Nou comentari

Més notícies
Joan Subirats amb Ada Colau / Europa Press

Subirats dimiteix i obre una crisi de govern a l’alcaldessa Colau

El 'número dos' dels comuns a les eleccions a 2019 al·lega que es jubila i Jordi Martí assumirà Cultura
Recreació de la futura biblioteca de Sarrià / ICUB

Comença la construcció de la biblioteca de Sarrià, que es preveu obrir el 2023

L'equipament, amb un cost de 14,6 milions, acollirà també la seu del districte i una sala polivalent