Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença la construcció de la biblioteca de Sarrià, que es preveu obrir el 2023
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a finals de juny les obres de la futura biblioteca de barri de Sarrià. El mateix equipament allotjarà també la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi i una sala polivalent. Ho han explicat aquest dimarts el tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i president de Consorci de Biblioteques, Joan Subirats, i el regidor de districte de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle.

L’edifici s’ubicarà a la parcel·la situada al número 119-121 de passeig de la Bonanova de districte de Sarrià-Sant Gervasi, cantonada amb la plaça de Sarrià, on hi haurà l’accés principal. Està previst que les obres finalitzin el juliol de 2023 perquè l’equipament s’obri a el públic a la tardor d’aquell any.

“El districte ha decidit prioritzar la construcció d’aquesta biblioteca, que és una vella reivindicació dels veïns“, ha dit Subirats i ha afegit que és una cosa important perquè, després de 20 anys, tornarà a haver-hi una biblioteca a la plaça de Sarrià. Per la seva banda, Batlle s’ha disculpat en nom del consistori per un projecte que ha dit que porta “anys i panys de retard”. S’ha compromès a treballar perquè es compleixin els terminis de les obres.

5.300 metres quadrats

El nou equipament tindrà més de 5.300 metres quadrats. Està previst que costi 14.615.093,90 euros i constarà de planta baixa i tres plantes, a més d’un terrat amb una part enjardinada.

La superfície dedicada a la biblioteca serà de 1.600 metres quadrats. Tindrà capacitat per a 100 persones, albergarà 25.000 volums i tindrà un espai infantil separat de la resta ubicat a la planta baixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa