Colau insisteix en el confinament metropolità i alerta d’aglomeracions a Barcelona

L'alcaldessa ha criticat que "hi va haver un cert buit polític a la Generalitat" durant els aldarulls

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit en la necessitat d’ampliar el confinament comarcal a metropolità. Ho ha fet a Ser Catalunya, on ha alertat que l’arribada del bon temps pot portar “aglomeracions que des del punt de vista sanitari poden ser perilloses” si es manté el confinament comarcal. Colau ha tornat a afirmar que hi ha una realitat metropolitana, amb municipis de diferents comarques connectats pel metro i amb una fisonomia molt densa i poc espai públic on esbargir-se. A més, ha assegurat que li consta que des de l’autoritat sanitària “també hi ha gent que ho entén així”. Amb tot, ha afirmat que es respectarà sempre el criteri de les autoritats sanitàries.

Colau també ha criticat que la setmana passada “hi va haver un cert buit polític a la Generalitat”. Ha afegit també que aquesta situació s’ha donat en un moment “complicat políticament” per les negociacions per formar Govern. L’alcaldessa ha dit però que a partir de dissabte va rebre trucades tant del vicepresident en funcions Pere Aragonès, com dels consellers en funció Meritxell Budó i Miquel Sàmper, a qui els va traslladar la necessitat de mostrar “unitat institucional”, cosa que ha dit que es va fer dilluns.

D’altra banda, ha insistit que ERC s’ha “d’emancipar” de Junts i apostar per un govern d’esquerres.Colau ha afirmat que la seva postura sempre ha estat clarament de rebuig a la violència, al mateix temps que de respecte a les manifestacions i la llibertat d’expressió. Ha afirmat que aquestes són dues coses separades i que la violència és una “línia vermella”. Ha assegurat també que la coordinació entre els cossos policials funciona i ha funcionat en tot moment. D’altra banda, ha considerat que els debats d’ordre públic “no s’han de fer enmig dels incidents”. Colau ha afirmat que si s’ha debatre, ha de ser al Parlament i “amb serenor i arguments”.

Insisteix en un Govern sense Junts

Pel que fa al futur Govern, Colau ha afirmat que Catalunya està en un “final d’etapa” i que cal un govern d’esquerres, on no hi sigui Junts. L’alcaldessa ha assegurat que ERC comparteix més amb els Comuns que amb Junts però ha lamentat que fins ara ha prioritzat la qüestió independentista. Ha afegit que per això, els republicans han anat “a remolc” de Junts i ha assegurat que el resultat ha estat un “fracàs absolut”, paràlisi política i la baralla entre els socis de Govern. “Això no dona més de sí”, ha manifestat.

Ha reconegut però que la situació és difícil perquè hi ha encara “judicialització i presos polítics”. Segons ella, aquesta qüestió s’ha de resoldre a la mesa de diàleg. “Cosa que compartim amb ERC”, ha dit.

Comentaris

    amb comu no podem 04/03/2021 11:54 am
    confinament metropolità i tu tocaràs el dos a la garrotxa, com ja ho has fet alguna vegada, va dona va, que ja pots bramar que no tens ni un polsim de credibilitat, frau kolau

Nou comentari