Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Garzón hissen la bandera obrera per recuperar la Marina

Sí, se puede“. Aquest ha estat el missatge més repetit aquest diumenge al migdia a la plaça de la Marina, on els Comuns han celebrat un dels seus actes de campanya fins ara més multitudinaris. L’alcaldessa i candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha sortit a l’escenari acompanyada del coordinador d’Izquierda Unida (IU) i ministre espanyol de Consum, Alberto Garzón, i de la secretaria d’organització de Podemos, Lilith Verstrynge, i davant l’atenta mirada de molts veïns que s’han acostat avui a aquest punt neuràlgic del barri de la Marina del Port.

Colau ha pres la paraula convençuda que l’acte d’aquest diumenge no era un més. Els barris de la Marina del Port i de la Marina del Prat Vermell van ser dues de les zones on BComú va treure els seus millors resultats a les eleccions del 2015, aconseguint una victòria que no va poder revalidar el 2019, quan el PSC va recuperar terreny i va acabar imposant-se en el resultat global d’aquestes dues zones de la perifèria barcelonina. Amb aquest context, la batllessa ha aprofitat el seu discurs per recordar el seu compromís amb l’arribada del metro a la Marina, una de les grans promeses electorals que la candidata va posar sobre la taula ara fa vuit anys i que va acabar complint, millorant d’aquesta manera dràsticament la connexió d’aquests nuclis de població amb la resta de la capital catalana.

“Vuit anys enrere la Marina va ser molt important per a nosaltres. Som molts conscients que queda molta feina per fer i que el metro era la màxima expressió de la vergonya i el deute que tenia la ciutat amb la zona. Sense la Marina no hi ha Barcelona i mai serà un barri de segona”, ha assegurat Colau, que ha promès accelerar definitivament la connexió d’aquesta zona amb el centre de la capital catalana a través de la remodelació del Morrot de Montjuïc.

Ada Colau i Alberto Garzón en l'acte d'aquest diumenge a la Marina / A.R.
Ada Colau i Alberto Garzón en l’acte d’aquest diumenge a la Marina / A.R.

Un parc solar municipal i política per a la classe treballadora

La mesura estrella, però, que ha presentat la candidata ha estat l’impuls d’un parc solar municipal que hauria de permetre reduir un 30% la factura de la llum a 180.000 famílies de Barcelona. Aquesta iniciativa es basa en la col·lació de panells fotovoltaics a les teulades de la ciutat i tindria un pressupost de prop de 60 milions d’euros per tal d’aconseguir que 17.000 llars vulnerables es puguin beneficiar d’aquesta energia verda fins al 2030.

Per la seva banda, Garzón ha fet un al·legat en contra del capitalisme posant en valor les grans lluites obreres que han marcat la història recent de la Marina i reivindicant mesures com la darrera reforma laboral. “Tenim la responsabilitat moral de continuar la lluita de les generacions anteriors per defensar els drets del futur. A mi m’han perseguit certes polèmiques i m’han titllat d’irresponsable, però fan falta polítiques valentes per lluitar pels drets socials i els serveis públics i abordar els efectes del canvi climàtic”, ha assenyalat el ministre espanyol.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Verstrynge, que ha elogiat les polítiques impulsades per l’executiu durant aquests últims vuit anys i les ha comparat amb les que s’han desenvolupat a Madrid. “Per què Desokupa decideix manifestar-se a Barcelona el dia abans de l’inici de la campanya? No és casual, és una resposta organitzada perquè no suporten que una activista de la PAH governi fent front als fons voltors i no posant catifes vermelles. Teniu molta sort de comptar amb una alcaldessa com ella i sou un exemple per a tota Espanya”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa