Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau encapçala la cursa electoral a les xarxes socials

Les eleccions municipals del 28M estan cada dia estan més a prop i els candidats comencen a esprintar en campanya per coronar-se guanyadors de l’Ajuntament barceloní. Una cursa de fons que es juga al carrer, però també a les xarxes. I a les xarxes, l’actual alcaldessa de la capital catalana i candidata per Barcelona en Comú, Ada Colau, és el perfil que acumula més seguidors a TikTok i Instagram. De fet, només a TikTok, la candidata i el partit sumen més de 80.000 seguidors. Una xifra que escala a més de 240.000 seguidors afegint Instagram.

La segona força política que lluita per l’alcaldia de Barcelona amb més representació a les xarxes és la formació d’ERC, encapçalada per Ernest Maragall, que suma més de 17.000 seguidors. En el seu cas, però, no tenen un perfil propi de la candidatura de Barcelona a TikTok, sinó que fan servir el compte del partit a Catalunya. Aquesta relació també es manté en qüestions ‘d’engagement’ -interaccions amb la comunitat- en les quals el partit liderat per Colau suma 74.500 interaccions, unes xifres que suposen quatre vegades més interactuacions amb els usuaris que el segon partit, Valents.

Segons afirmen des de Barcelona en Comú, “la formació ha estat històricament l’opció preferida per als col·lectius joves tant en vot com sondejos”, motiu pel qual justifiquen desmarcar-se en nombre de seguidors a les diverses xarxes en les quals la població catalana més jove dedica més temps.

Avantatge a Instagram

Posant només el focus en la xarxa social d’Instagram, el perfil de Barcelona en Comú i el de la candidata a l’alcaldia, combinats, sumen més de 164.000 seguidors. Una xifra significativament superior a la de la força que les passades municipals del 2019 va obtenir els millors resultats, Esquerra Republicana. De fet, el partit republicà i el seu candidat, Ernest Maragall, sumen més de 17.000 seguidors en aquesta xarxa. Ja per sota es troben el PSC i Valents, amb quasi 12.000 seguidors cadascun. Trias i la CUP es queden en els 9.000 seguidors. Les tres formacions de dretes restants -PP, Vox i Ciutadans- tenen molt més poca representació a les xarxes parlant de la candidatura barcelonina, ja que no arriben quasi als 3.000 seguidors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa