Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana més veu a Europa: “Les ciutats mereixem més reconeixement”
  • CA

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a la Unió Europea que es fixi més en les ciutats. Acompanyada dels alcaldes de Florència, Oslo, Ghent, Leipzig, Braga i Nantes, la líder del consistori barceloní ha remarcat que “les ciutats tenim el repte de fer-nos visibles per aconseguir que la veu municipalista s’incorpori a la nova composició del Parlament i la Comissió”. D’aquesta manera ha reivindicat Colau la presència del municipalisme dins de les institucions europees, a qui també demana “el poder i reconeixement que mereixen les ciutats“. “Necessitem els recursos i les capacitats imprescindibles per ser més útils a la ciutadania i els Estats, perquè confiïn en les ciutats”, ha indicat poc abans de sentenciar que aquesta és la millor manera “d’assegurar el progrés”.

Colau ha rebut a Barcelona sis grans ciutats europees en el marc de la trobada del Comitè executiu de la xarxa Eurocities, que reuneix 200 ciutats de tota Europa. Durant dos dies, els edils europeus abordaran quina estratègia seguiran de cara a les eleccions europees del 2024 i detallaran quines mesures es poden adoptar per donar suport a les ciutat ucraïneses més afectades per la guerra. L’ordre del dia també contempla crear un posicionament conjunt que es tindrà el 8 de març. La tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet, també participa d’aquesta trobada.

Europa, a prop dels municipis

Europa pot semblar territori hostil per les ciutats, malgrat que també a Brussel·les o Estrasburg es prenen decisions importants que afecten a l’àmbit municipal. Des d’alguns estaments europeus, de fet, tenen previst començar rondes pedagògiques per fer veure als municipis quin pot ser el seu paper dins del Parlament Europeu. Un exemple recent és el projecte de la capitalitat europea del comerç, que va néixer dels comerciants barcelonins i que ha acabat amb l’aprovació de l’hemicicle europeu. Ara, la Comissió Europea i el Parlament Europeu definiran com queda la iniciativa, que serà finançada, majoritàriament, per aquestes dues autoritats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa