L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a la conselleria d’Interior que desplegui més Mossos als municipis barcelonins afectats per les restriccions contra la Covid-19 per ajudar a les policies locals a fer-les complir. Colau, que ha comparegut amb els alcaldes de Badalona i l’Hospitalet, Xavier García Albiol i Núria Marín, ha celebrat el canvi d’actitud del Govern, que s’ha mostrat molt més conciliador després de les diverses reunions que han fet l’última setmana.

“Necessitem un reforç dels Mossos perquè estem a l’estiu i hi ha moltes activitats a controlar”, ha dit Colau. Tant la Guàrdia Urbana com la resta de policies locals tenen bona part de la seva plantilla de vacances i es tan saturades de feina. Els ajuntaments també han reclamat a Interior que aprovi un règim sancionador per poder multar les persones i les empreses que incompleixin les restriccions.

Si la setmana passada els alcaldes metropolitans van criticar la “confusió” de les resolucions genèriques aprovades per la Generalitat, aquest dissabte s’han mostrat molt més satisfets per la voluntat de coordinació dels diferents departaments. Colau ha recordat que els ajuntaments tenen un coneixement de primera mà del que passa al carrer i ha insistit que és imprescindible que se’ls tingui més en compte a l’hora de prendre decisions.

L’oci nocturn, a la diana

Tant Colau com els alcaldes de Badalona i l’Hospitalet han avalat el tancament de les discoteques i la limitació dels horaris de les terrasses, però han demanat a la Generalitat que aprovi mesures per compensar les pèrdues econòmiques que han patit els sectors més afectats. “No tenia sentit tancar la cultura i l’esport i no fer res amb l’oci nocturn”, ha afegit Colau. “Una mica tard però per fi han concretat les mesures”.

Xavier García Albiol ha matisat que, tot i ser un focus de contagi, les empreses d’oci nocturn “no són les responsables” directes dels positius i han demanat no criminalitzar tot el sector i centrar-se també en campanyes informatives i de sensibilització en altres ambients on hi ha grans concentracions de persones com festes a l’espai públic o botellons.

Deures pel Govern

Colau ha tornat a demanar a la conselleria de Salut que augmenti el nombre de rastrejadors i reforci l’atenció primària, dos punts claus per contenir la propagació del virus. Segons l’alcaldessa de Barcelona, Salut els ha assegurat que treballen en un nou augment del personal dedicat a fer el seguiment dels positius però que encara “trigaran uns dies”. Aquesta setmana també està previst que s’aclareixin les restriccions a teatres, cinemes i gimnasos per evitar tancaments generalitzats de l’activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa