Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau defensa que el govern espanyol “entén el paper de Barcelona”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha defensat l’entesa entre els govern de l’Estat (PSOE-Podemos) i de l’Ajuntament de Barcelona (Bcomú-PSC) en la firma del pacte per rehabilitar la seu de Correus i fer-hi una gran incubadora empresarial. En el seu parlament en l’acte oficial, la líder dels comuns ha agraït explícitament la cessió de part de l’edifici a l’executiu de Pedro Sánchez, de qui ha assegurat que “entén el paper de Barcelona” en el “context” de la recuperació econòmica.

“Barcelona no només és la capital de Catalunya i la segona ciutat de l’Estat, sinó també una ciutat global, innovadora i molt posicionada per enfrontar els grans reptes que tenim per davant”, ha asseverat, adreçant-se al ministre de Foment, José Luís Ábalos, present a la signatura. També s’ha desfet en elogis cap al govern de coalició i s’ha referit al Pla de recuperació econòmica que ha presentat aquest dimecres Sánchez a Madrid: “Estem deixant enrere anys i anys de polítiques d’austeritat i retallades”.

Firma del protocol d’intencions entre Estat, Ajuntament i CZFB per la rehabilitació de Correus / MMP
Firma del protocol d’intencions entre Estat, Ajuntament i CZFB per la rehabilitació de Correus / MMP

El dirigent socialista li ha correspost en el gest i ha definit la reconversió de Correus com una futura “icona de la col·laboració entre institucions”. Encara ha anat més enllà i ha sostingut que Foment “pretén ser el ministeri de les ciutats”. 

Ábalos, l’únic que ha parlat en català

El ministre, de fet, ha sorprès als assistents amb una intervenció bilingüe. Ábalos, que és valencià, ha començat i acabat el seu parlament en català. És més, ha estat l’única autoritat que ha parlat en català a l’acte.

La resta, que han intervingut abans que ell, havien fet el seu discurs únicament en castellà. L’alcaldessa, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni i el president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, han prescindit del català en les declaracions davant de la multitud de periodistes –bona part de mitjans d’àmbit estatal– i assessors present a l’acte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa