Colau sobre les declaracions de Villarejo del 17-A: “Que aporti proves”

“Que aporti proves”. Aquesta ha estat la petició de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de les declaracions que ha fet aquest dimarts l’excomissari José Manuel Villarejo, durant la seva compareixença a l’Audiència Nacional per parlar dels atemptats del 17-A a la Rambla de Barcelona i Cambrils. Villarejo ha assegurat que els serveis secrets espanyols estaven al darrere de la massacre i van cometre un “error greu” per voler “fer un petit ensurt a Catalunya”. Colau ha demanat “rigor” per esclarir els fets i no cenyir-se exclusivament a les paraules de l’excomissari, que en l’àmbit jurídic no té l’obligació de dir la veritat.

“Va ser un error greu de Félix Sanz Roldán -general director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI)- que va calcular malament les conseqüències per fer un petit ensurt a Catalunya”, ha estat la frase textual que ha verbalitzat Villarejo davant del jutge. “No entraré a valorar la credibilitat d’aquestes declaracions d’un personatge fosc“, ha volgut deixar clar Colau, en una atenció als mitjans, després que les paraules de l’excomissari de la policia espanyola hagin sacsejat l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcaldessa de la ciutat s’ha volgut posar en tot moment al costat de les persones afectades per l’atemptat: “Com a Ajuntament de Barcelona el que més ens han de preocupar són les víctimes i el seu patiment”. Un patiment que ha demanat aturar sempre que sigui possible. “La prioritat han de ser les víctimes”, ha reiterat en diverses ocasions.

“Em preocupa que s’obri aquesta polèmica amb aquesta lleugeresa”, ha lamentat Colau, que ha demanat que no hi hagi “batalles polítiques al voltant d’unes declaracions puntuals que ha fet el senyor Villarejo”, en referència a la petició del líder dels republicans a Barcelona, Ernest Maragall, que ha demanat a l’executiu municipal estar “en primera línia d’exigència institucional” per fer un front comú a escala internacional “per establir totes les responsabilitats”.

Suport al comunicat d’UAVAT

Colau ha volgut mostrar el seu suport al comunicat d’aquest dimarts emès la Unitat d’Atenció i Valoració als Afectats per Terrorisme (UAVAT), on ha demanat “que presenti totes les proves que certifiquin les declaracions” fetes. “Presentar aquestes proves seria una mostra determinant de la seva empatia i solidaritat amb les víctimes dels atemptats”, ha dit aquesta organització, que representa més de 250 persones afectades pels fets del 17-A.

Comentaris

  Són secrets d'estat, Colau. Gener 12, 2022 | 15:30
  Colau, que no saps que les proves estan retingudes com a secrets d'estat? Si el Psoe I Podemos no les desqualifiquen deu ser que també hi estan implicats. Posar per davant les cadires porta a aquestes cruïlles
  sdfg Gener 12, 2022 | 15:56
  Serà cínica la paia!!! Que va aportar proves ella quan inculpaven en Trias de comptes a Suïssa. Aquesta escòria no serveix ni per cremar!!
  Cal dir-ho Gener 12, 2022 | 16:07
  A Colau algú li hauria de dir que les proves de la certesa, o no, de les greus declaracions de l'ex-comissari i advocat en seu judicial espanyola, les pot aportar i escatir l'estat espanyol. Precisament l'estat, capital Madrid de Colau, el qual defensa sempre com a propi en front del futur estat en forma de república catalana.
  Georgiana Gener 12, 2022 | 16:18
  "Que aporti proves"??? Et sembla poc 17 morts i 140 ferits!!!
  Ricard Gener 12, 2022 | 17:23
  L'habitual cinisme dels covards. Quina vergonya.
  Jep Gener 12, 2022 | 17:34
  Qui ha d'aportar les proves del presumpte muntatge o de deixar fer, qui en té les proves, son secret d'estat espanyol, és el propi l'estat espanyol, el govern espanyol solament les ha de demanar. Colau això ho ignora o ens intenta aixecar la camisa de forma molt matussera ? Sincerament no cola.

Nou comentari